Viime vuosina kiitettävästi arkipäiväistynyttä Ras el Hanout -maustesekoitusta käytetään useimmiten erilaisten liharuokien elävöittämiseen, mutta ihan yhtä hyvin lempeän mausteinen mix toimii salaatinkastikkeissa, ja varsinkin tässä tomaatti-chips-salaatissa.

Korianteria, juustokuminaa, kardemummaa, neilikkaa, muskottia ja erilaisia pippureita sisältävän maustesekoituksen voi toki valmistaa itse, mutta helpommalla pääsee nappaamalla sen valmiina marketin maustehyllystä.

Ainekset n. 4:lle annosta

8
keskikoista luumutomaattia
400
g
kirsikkatomaatteja
tl
suolaa
8
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
Ras el Hanout -maustesekoitusta
1
valkosipulinkynsi raastettuna
½
sitruunan kuori raastettuna
½
sitruunan mehu
2
tl
hunajaa
suolaa
150
g
tortilla chipsejä
100
g
fetajuustoa
kourallinen basilikanlehtiä
kourallinen mintunlehtiä

Ohje

  1. Tomaatit: Viipaloi luumutomaatit kahdeksaan osaan ja puolita kirsikkatomaatit. Laita tomaatit kulhoon, mausta suolalla, sekoita ja anna levätä hetken.

  2. Mausteöljy: Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää Ras el Hanout -mauste ja paista jatkuvasti sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää mukaan valkosipuli ja raastettu sitruunankuori. Pyöräytä kaikki sekaisin pannulla ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä ja siivilöi. Sekoita  mausteöljyyn puolikkaan sitruunan mehu, hunaja ja ripaus suolaa.

  3. Sekoita chipsit tomaattien joukkoon ja ripottele päälle pari ruokalusikallista mausteöljyä. Sekoita niin, että kaikki lastut saavat öljyä pinnoilleen, mutta älä murustele lastuja rikki.

  4. Murustele feta salaatin päälle. Hienonna yrtit ja lisää salaatin sekaan. Kaada mukaan loput mausteöljystä ja sekoita. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.