Tomaattisalaatti ja rouskuvat kaurachipsit

Tomaattisalaatti ja rouskuvat kaurachipsit
30 min, josta valmisteluaika 10 min

Viime vuosina kiitettävästi arkipäiväistynyttä Ras el Hanout -maustesekoitusta käytetään useimmiten erilaisten liharuokien elävöittämiseen, mutta ihan yhtä hyvin lempeän mausteinen mix toimii salaatinkastikkeissa, ja varsinkin tässä tomaatti-kaurachips-salaatissa. Korianteria, juustokuminaa, kardemummaa, neilikkaa, muskottia ja erilaisia pippureita sisältävän sekoituksen voi toki valmistaa itse, mutta helpommalla pääsee nappaamalla sen valmiina marketin maustehyllystä.

n. 4:lle
8keskikoista luumutomaattia
400gkirsikkatomaatteja
tlsuolaa
8rkloliiviöljyä
2rklRas el Hanout -maustesekoitusta
1valkosipulinkynsi raastettuna
½sitruunan kuori raastettuna
1psMyllyn Paras Kaura Tortilla Chipsejä
2tlhunajaa
100gfetajuustoa
kourallinen basilikanlehtiä
kourallinen mintunlehtiä

Valmistusohje

  1. Tomaatit: Viipaloi luumutomaatit kahdeksaan osaan ja puolita kirsikkatomaatit. Laita tomaatit kulhoon, mausta suolalla, sekoita ja anna levätä hetken.

  2. Mausteöljy: Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää za'atar ja paista jatkuvasti sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää mukaan valkosipuli ja raastettu sitruunankuori. Pyöräytä kaikki sekaisin pannulla ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä ja siivilöi. Sekoita  mausteöljyyn puolikkaan sitruunan mehu, hunaja ja ripaus suolaa.

  3. Sekoita kaurachipsit tomaattien joukkoon ja ripottele päälle pari ruokalusikallista mausteöljyä. Sekoita niin, että kaikki lastut saavat öljyä pinnoilleen, mutta älä murustele lastuja rikki.

  4. Murustele feta salaatin päälle. Hienonna yrtit ja lisää salaatin sekaan. Kaada mukaan loput mausteöljystä ja sekoita. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)