Kreikkalainen makaronilaatikko

1 t 10 min, josta valmisteluaika 20 min
uunivuoallinen
500 | g | Myllyn Paras Tumma Makaronia |
1 | sipuli | |
2 | valkosipulinkynttä | |
300 | g | lampaanjauhelihaa |
½ | kesäkurpitsa kuutioituna | |
oreganoa | ||
Munamaito: | ||
8 | dl | rasvatonta maitoa |
3 | munaa | |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | paprikajauhetta |
1 | prk | feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa (270/180 g) |
3 | rkl | tuoretta oreganoa hienonnettuna |
Valmistusohje
Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita hetki pannulla, lisää jauheliha ja paista muutama minuutti. Lisää hienonnetut kesäkurpitsakuutiot, paista seos kypsäksi ja mausta oreganolla.
Sekoita jauhelihaseos makaronin joukkoon ja levitä seos uunivuokaan. Sekoita kaikki munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Sekoita hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (3)
Ihana resepti! Lammas ja feta toimivat hyvin yhdessä!
Haluaisin ihan tavallisen suomalaisen makaronilaatikon ohjeen. Olen Espanjassa ja täällä ei mistään keittokirjasta sitä löydy, eikä nyt sitten teidänkään sivuiltanne.
Kommentoi reseptiä