Kinkkupaistos

Kinkkupaistos

Jos käytät sinihomejuustoa, lihaliemikuutio voisi olla vähäsuolaista. Samalla ohjeella voit tehdä paistoksen myös jäljelle jääneestä kalasta, kalkkunasta tai kalasta. Erilaisilla pastoilla saat erilaisen rakenteen paistokseen.

uunivuoallinen
7dlMyllyn Paras Vekkuli Eläinmakaronia
6dlvettä
1lihaliemikuutio
n.300gkinkkukuutioita
½purjosipuli
2-3valkosipulinkynttä
¼tlmustapippuria
1tlbasilikaa
1tlpersiljaa
3dlkermamaitoa tai ruoanvalmistuskermaa
(100gsinihomejuustoa)
1dljuustoraastetta

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa, lisää lihaliemikuutio ja Eläinmakaronit ja anna niiden kiehua hiljalleen lihaliemessä 7 min välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy makaroneihin. Kaada makaronit laakeaan voideltuun uunivuokaan.  Kuutioi kinkku pieniksi palasiksi, suikaloi purjosipuli ja sekoita ne sekä mausteet (ja sinihomejuustomuruset) makaronien sekaan uunivuokaan. Kaada päälle kermamaito tai ruuanvalmistuskerma ja ripottele pintaan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tein kinkkupaistosta tavallisesta makaroonista ja allergigon vuoksi ilman juustokuorrutusta (korvasin myös maidon). Ihan hyvän makuista, mutta olisin kaivannut jotain kasvista keventämään ruokaa. Joku kirjoittikin laittaneensa sekaan paprikaa ja herkkusieniä, varmasti hyvä idea.
Lisäsin mukaan myös parikasuikaleita ja herkkusieniä. Erittäin maukasta.
Nopea tekoinen ja maittava ruoka.Homejuustosta mukava makuvivahde ruokaan.Pastaa laitoin enemmän kuin ohjeessa oli.Herkullista.