• Jos käytät sinihomejuustoa, valitse vähäsuolainen lihaliemikuutio.
  • Samalla ohjeella voit tehdä paistoksen myös jäljelle jääneestä kalasta, kalkkunasta tai kalasta.
  • Erilaisilla pastoilla saat erilaisen rakenteen paistokseen.

Ainekset uunivuoallinen annosta

6
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
n.300
g
kinkkukuutioita
½
purjosipuli
2-3
valkosipulinkynttä
¼
tl
mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
persiljaa
3
dl
kermamaitoa tai ruoanvalmistuskermaa
(100
g
sinihomejuustoa)
1
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Kiehauta vesi kattilassa, lisää lihaliemikuutio ja Eläinmakaronit ja anna niiden kiehua hiljalleen lihaliemessä 7 min välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy makaroneihin. Kaada makaronit laakeaan voideltuun uunivuokaan. 

  2. Kuutioi kinkku pieniksi palasiksi, suikaloi purjosipuli ja sekoita ne sekä mausteet (ja sinihomejuustomuruset) makaronien sekaan uunivuokaan.

  3. Kaada päälle kermamaito tai ruuanvalmistuskerma ja ripottele pintaan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.