Tässä jouluisessa spagettiruoassa maistuu ihanasti joulunaikaan paljon käytetty rosmariini sekä pekoni. Kun annostelet spagetin esimerkiksi kuusen tai tähden muotoon tarjoiluastialle, tulee ruoasta vielä entistäkin jouluisempi.

Rosmariini on yrttinä aika voimakas, joten voit itse valita käytätkö rosmariinin kokonaisina oksina vai hienonnettuna. Kokonaiset oksat otetaan pois kastikkeen joukosta ennen pastan lisäämistä, jolloin rosmariinin maku on miedompi, mutta se kuitenkin maistuu valmiissa ruoassa. Hienonnettu rosmariini jätetään kastikkeeseen, jolloin se antaa ruoalle hieman voimakkaamman rosmariinin maun. 

Ainekset 4 annosta

400
g
Myllyn Paras Spagettia
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Kastike
300
g
pekonia
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tuoretta rosmariinin oksaa
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
70
g
parmesaanijuustoa
n. 2
dl
spagetin keitinvettä
2
rkl
tuoretta persiljaa
(suolaa)
(parmesaanijuustoa)

Ohje

  1. Mittaa spagetti valmiiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon suola. Lisää kiehuvan veden joukkoon spagetit, ja keitä niitä noin 8 minuutin ajan.
  2. Valmista veden kuumentamisen sekä spagetin keittämisen aikana rosmariini-pekonikastike. Hienonna pekoni tai käytä valmista pekonimurua. Hienonna tai raasta myös sipuli sekä valkosipulinkynsi.
  3. Paista pekoni pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä rosmariinin oksat. Jos haluat voimakkaampaa rosmariinin makua, niin voit silloin pilkkoa noin ruokalusikallisen verran rosmariinia hienoksi ja lisätä sen oksien sijaan kastikkeen joukkoon. Mittaa joukkoon vielä kerma. Anna kastikkeen hautua hetki. Lisää lopuksi noin 50 g parmesaaniraastetta sekä tarpeen mukaan spagetin keitinvettä kastikkeen joukkoon.
  4. Siivilöi spagetit. Poista rosmariinin oksat ennen spagetin lisäämistä ja lisää keitetyt spagetit lopuksi kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Jos haluat tarjoilla ruoan jouluisesti kuusen muodossa, käytä rullaukseen esimerkiksi pihtejä. Rullaa pastaa pihtien ympärille ja nosta noin kymmenen näin tehtyä spagettirullaa kuusenmuotoon tarjoilulautaselle. Tee siivutetusta juustosta kuuselle runko. Hienonna persilja ja ripottele se yhdessä lopun parmesaanijuustoraasteen kanssa spagettien päälle. Viimeistele spagettikuusi esimerkiksi muoteilla otetuilla juustotähdillä ja -lumihiutaleilla.
Resepti:
Taru Vihavainen

Vinkkejä ja lisätietoa

Vinkki! Voit ottaa pekonista paistamisen jälkeen ruokalusikallisen verran eroon ja ripotella sen valmiiden spagettirullien päälle ruoan viimeistelyvaiheessa. 

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.