Jouluinen salaatti on juhlapöydän raikas ja värikäs katseenvangitsija, jossa yhdistyvät makeat hedelmät, suolainen sinihomejuusto ja paahdetun pastan pähkinäinen maku. Hunajainen vinegretti viimeistelee makujen harmonian. Tarjoile joulunajan juhlissa!

Ainekset 4 annosta

300
g
punaisia viinirypäleitä
1+2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1
appelsiini
1
granaattiomena
50
g
vuonankaalia
75
g
sinihomejuustoa
1/2
dl
kuorellisia manteleita
Hunajavinegretti:
2
rkl
hunajaa
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Ohje

  1. Valmista hunajavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  2. Pese viinirypäleet, jätä ne rankoihin ja jaa pienempiin terttuihin. Siirrä viinirypäleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle 1 rkl öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  3. Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja paahda pastaa noin 5–7 minuuttia keskilämmöllä, kunnes se ruskistuu. Lisää vesi ja suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut ja pasta on kypsää. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon puolet hunajavinegretistä.
  4. Kuori appelsiini veitsellä, halkaise se ja leikkaa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet kulhoon esimerkiksi puukauhalla. Rouhi mantelit kevyesti veitsellä.
  5. Kokoa salaatti. Levitä pasta tarjoiluastian pohjalle. Lisää vuonankaali, appelsiiniviipaleet, ja paahdetut viinirypäleet. Murustele päälle sinihomejuustoa ja granaattiomenan siemenet. Viimeistele rouhitulla mantelilla. Tarjoa lopun hunajavinegretin kanssa.
Resepti:
Mika Rampa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.