Ruokaisa pikkujoulupiirakka

Ruokaisa pikkujoulupiirakka
40 min, josta valmisteluaika 15 min
1 iso pyöreä piirakka, halkaisija n. 30 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
tai Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohra
50gaurinkokuivattua tomaattia + 2 rkl öljyä
1purjon valkoinen osa
250gkypsää nyhtöpossua, nyhtökauraa tai härkistä
2tlrosépippuria
1tlsuolaa
3dlkermaa tai kaurakermaa
1dlkuivattuja karpaloita
½dlkurpitsansiemeniä
(200gfetajuustoa)

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä. Valmista sillä aikaa täyte. Valuta n. 2 rkl öljyä isolle pannulle. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, jätä ne vielä leikkuulaudan reunalle. Suikaloi purjo renkaiksi. Kuumenna pannu. Pane purjo ja nyhtöpossu tmv. paistumaan pannulle öljyyn hetkeksi, mausta pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, kypsät suurimot, kuivatut karpalot ja kurpitsansiemenet sekä halutessa karkeaksi murustettu fetajuusto.

Painele sulanut taikina ison pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)