Joulusalaatti

Joulusalaatti

Keltainen Sydän Makaronit keitetään appelsiinimehu-vesiseoksessa, se antaa kivan maun makaroneille.  Makaronit keitetään salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin muuten. Makeahko kastike sopii tähän salaattiin. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen.

noin 6:lle lisäkkeeksi
dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
2dlvettä
3dlappelsiinituoremehua
1tlsuolaa
100gvahvaa savujuustoa kuutioina
50gparmesaanijuustolastuja
2-3luumua
1tähtihedelmä tai fenkoli
100gcashewpähkinöitä
300gviinirypäleitä, vaaleita ja tummia
Kastike:
1dlturkkilaista jogurttia
1dlappelsiinimehua
½dljuoksevaa hunajaa
1-2tlpippurisekoitusta rouheena
½tljauhettua inkivääriä

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä salaattiin ”al dente” pakkauksen ohjeen mukaan. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät. Kuutioi ainekset kauniiksi palasiksi ja sekoita ne keskenään, lisää pasta. Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen.

VINKKI: Kastikkeen voi valmistaa myös ilman jogurttia tai siinä voi käyttää kermaviiliä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)