Sharon Halloum-pastasalaatti

Sharon Halloum-pastasalaatti

Keitä sydänmakaronit salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin muuten.  Makeahko kastike sopii tähän salaattiin, sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen. 

noin 8:lle lisäkkeeksi, 4:lle pääruoaksi
4dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
150grucola-salaattisekoitusta
100gsipulinvarsia tai purjoa
2fenkolia
150gpehmeitä taateleita
150gsaksanpähkinöitä tai suolapähkinöitä
4sharon-hedelmää tai viinirypäleitä
400ghalloumijuustoa
2dlpinjansiemeniä tai muuta siemensekoitusta
Kastike:
1dloliivi- tai avokadoöljyä
½dlsitruunamehua
1rklsokeria
1tlpunapippuria
½tlrouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente” eli 5. min. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät. Liota juustoa kylmässä vedessä n. 15 minuutin ajan liian suolaisuuden poistamiseksi. Viipaloi sipuli ja fenkoli pieniksi suikaleiksi. Puolita taatelit ja lohko sharon-hedelmät tai viinirypäleet. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Ennen tarjoilua leikkaa juusto ohuiksi siivuiksi. Paista juustosiivut oliiviöljyssä molemmilta puolilta ruskean sävyisiksi. Paahda pinjansiemenet käännellen niitä kuumalla pannulla ilman rasvaa. Tarjoile ne kauniisti aseteltuina salaatin päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)