Fetamakaronisalaatti

Fetamakaronisalaatti

Tässä salaatti on tehty arkiseen tyyliin Luomu Makaronilla. Resepti on "vanhanajan pitopöytä"-tyylinen herne-, kurkku-, omena-versio, jota on höystetty hieman modernimmin fetajuustolla ja kastike ei ole niin rasvainen kuin vanhanajan majoneesikastikkeet olivat.  Toki salaattiin sopivat monet pastan muodot: kukka, sydän, kierre tai vaikkapa pätkäspagetti.

6-8:lle
200gMyllyn Paras Luomu Makaronia
200g(purjo)sipulia
200gherneitä
200gkurkkua
200gomenaa
200gpaprikaa tai tomaattia
200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
(tuoretta) persiljaa
Kastike:
½dlöljyä
½dl(hunaja-omena) viinietikkaa
½dlfetajuuston lientä
dlsokeria
1tlmustapippuria
1tlyrttisuolaa
2-4valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Suikaloi muut salaatin ainekset ja sekoita ne kulhossa makaronin kanssa. Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset ja tarkista maku mieleiseksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa hetken. Käytä Luomu Makaronin lisäksi myös muina raaka-aineina luomua, mikäli mahdollista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

tosi hyvä ja ruokaissa :-)