Cashew-pastajuustosalaatti

Cashew-pastajuustosalaatti

Salaattiin tulevat Keltainen Kukka tai Keltainen Sydän Makaronit keitetään tässä ohjeessa keltaisessa mehussa. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun makaroneille.  Makaronit keitetään salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin muuten. Makeahko kastike sopii tähän salaattiin, sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen.

noin 8:lle lisäkkeeksi, 4:lle pääruoaksi
4dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
tai Keltainen Sydän Makaronia
3dlvettä
3dlappelsiinituoremehua
1tlsuolaa
50ggoudajuustokuutioita
50gkuminajuustokuutioita
50gparmesaanijuustolastuja
1päärynä tai 2-3 luumua
100gfenkolia
n.100gcashewpähkinöitä
200gviinirypäleitä, vaaleita tai tummia
Kastike:
1dlturkkilaista jogurttia
½dlappelsiinimehua
1rklsokeria
1tlpunapippuria
½tljauhettua chilipippuria

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä niitä salaattiin ”al dente” eli n. 5 min. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät. Kuutioi juustot, päärynä ja fenkoli pieniksi palasiksi. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen. Tarjoile alkupalaksi tai pääruoan lisäkesalaatiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)