Värikkäät joulusalaatit maistuvat niin seka- kuin kasvissyöjillekin. Salaatti sopii alku-, pää- ja jälkiruoaksi. Varsinkin joulun välipäivinä saattaa tehdä mieli kevyempää ateriaa, ja jouluinen salaatti maistuu myös, kun tiedossa on täyteläinen, suklainen joulun jälkiruoka.

Rosolli on joulusalaattien ykkönen

Joulusalaattien ykkönen on varmasti punajuuren, porkkanan ja omenan mauista syntyvä rosolli. Kaikki eivät ole kyseisen yhdistelmän suurimpia ystäviä, joten vaihtoehtoja on hyvä olla.

Salaatit sopivat jouluna oivallisesti sekä alkuruoka- että pääruokapöytiin. Alkuruokapöydässä salaatti maistuu esimerkiksi erilaisten kalojen rinnalla. Oivallisia lisukesalaatteja voisivat olla esimerkiksi majoneesinen kaalisalaatti ja porkkana-kurkkuraaste.

Salaateilla väriä alkuruokapöytään

Alkuruokapöydän kalojen rinnalle sopii mainiosti vaikkapa maustekurkkuja ja kylmäsavulohta sisältävä maidoton ja laktoositon lohi-ohrasalaatti tai lämminsavulohen mauilla ilakoiva, maidoton ja kananmunaton jyväpastasalaatti lehtipedillä

Vielä ruokaisamman lohisalaatin saat vaikkapa runsaskuituisesta savukala-spagettisalaatista, jossa on savukalan lisäksi pastaa.

Makeahko, parmesaani- ja savujuustosta sekä hedelmistä makunsa saava joulusalaatti ja sharon halloum-pastasalaatti ovat oivia valintoja erityisesti erilaisista juustoista pitäville. Kolmas kasvissyöjien suosikki voisi olla cashew-pastajuustosalaatti.

Joulupöydän väriläiskän saat puolestaan granaattiomenan siemenillä ja persimonilla maustetusta pippuripasta-persimonisalaatista. Vekkulit juustoiset salaattiveneet sopivat kattauksen ilopilleriksi niin joulun kuin uuden vuoden juhliin. Ja entäpä jos korvaisit perunat nykyaikaisella rucola-perunasalaatilla?

 

Salaatti sopii myös jälkiruoaksi

Salaateilla voi toki herkutella myös jälkiruokapöydässä. Kevyt kuidukas hedelmäsalaatti ja kukka-hedelmäsalaatti sopivat ruokailijoille, jotka haluavat tänä jouluna juhlia kevyemmin.

Hiukan makeamman jälkiruokasalaatin saat vaahtokarkeilla, suklaakastikkeella ja vaniljajäätelöllä ryyditetystä sydänpasta Melbasta

Jokaisella perheellä on omat jouluperinteensä. Jotkut viettävät joulua pienen perheen kesken, toiset kutsuvat mukaan isomman köörin sukulaisia ja tuttavia. Myös joulun ruokaperinteet vaihtelevat, ja välillä raskaampien laatikoiden ja kinkun kylkeen kaipaa raikkaampaa lisuketta.

Myllyn Parhaan ohjeiden joukosta löydät taatusti makusi mukaisen joulusalaatin!

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä