Suklainen jouluhalko

Suklainen jouluhalko
2 t 40 min, josta valmisteluaika 40 min

Tällä ohjeella valmistat täyteläisen suklaisen jouluhalon. Tarkan ja selkeän ohjeemme avulla saat aikaan upean lopputuloksen joulun jälkiruokapöytään!

15 annosta
Torttupohja:
5kananmunaa
1 ¼dlsokeria
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
¼ dlperunajauhoja
½dlkaakaojauhetta
1tlleivinjauhetta
Kostutus:
½dlkirsikoiden lientä
Täyte:
200gvadelma- tai aprikoosihilloa
100gtummaa suklaata sulatettuna
2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½dltummaa kaakaojauhetta
1prkkirsikoita (225 / 125 g)
Kuorrutus:
2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150gtummaa suklaata
¼dlkaakaojauhetta
Koristeluun:
kirsikoita
kuivattuja tai tuoreita syötäviä kukkia

Valmistusohje

Leivinpaperoi uunipelti ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää hyvin sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille. Paista uunissa 220 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa torttulevy hyvin sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa joukkoon. Kostuta torttupohja kevyesti. Levitä hillo ohuesti ja kevyin vedoin torttulevylle ja samoin suklaatäyte hillon päälle. Levitä ¾ kirsikoista puolikkaiksi leikattuna täytteen päälle. Rullaa torttulevy ja kääri leivinpaperi tiivisti ympärille. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Leikkaa kääretortusta runko ja pari oksantynkää ja siirrä palat tarjoiluvadille.

Valmista kuorrutus samoin kuin suklaatäyte ja pursota tai levitä kuorrutus päälle.

Koristele jouluhalko lopuilla kirsikoilla ja kuivatuilla tai tuoreilla syötävillä kukilla.

Tarjoa hyvän kahvin kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tätä on pakko kokeilla tehä viikonloppuna, näyttää ja kuulostaa hyvälle. Nam.
Komea jouluhalko ja on hyvää.