Käpykakku

Käpykakku

Käpykakku on kaunis joulupöydän klassikko! Tämän selkeän ohjeen avulla onnistut valmistamaan upean kakun. 

12 annosta
Kuorrutus:
3 ½dltomusokeria
½dltummaa kaakojauhetta
150gmantelijauhetta
2kananmunan valkuaista
Pohja:
5kananmunaa
2 ½dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Kostutus:
½-¾dlvaaleaa mehua
2rkltummaa rommia
Täyte:
¾dlkuohukermaa
1prkvaniljarahkaa
3dlkiinteää omena- tai vadelmahilloa
Kreemi:
65ghuoneenlämpöistä voita
1dlkaakaotomusokeria
Pinnalle:
1rkltomusokeria

Valmistusohje

Mittaa tomusokeri, kaakaojauhe sekä mantelijauhe kulhoon. Lisää valkuaiset joukkoon vähitellen sekoittaen. Lisää tarvittaessa tomusokeria, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se pariksi tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

Vaahdota kuohukerma, sekoita vaniljarahka kermavaahtoon.

Leikkaa jäähtyneestä kakkulevyn neljänneksestä suurin, kävyn muotoa muistuttava pohja-aihio saksilla. Kostuta ja levitä hilloa ja rahkaseosta päälle. Leikkaa seuraavasta kakkulevystä hieman pienempi aihio ja aseta se täytteen päälle. Jatka kakkupohjan kokoamista ja täyttämistä kakkulevyjä muotoillen kunnes kakkupohja näyttää suurelta kävyltä.

Aseta kelmu kakkupohjan päälle ja muotoile kakkupohjaa vielä käsin painellen ja kelmun avulla kiristellen. Laita kakku jääkaappiin tunniksi.

Vaahdota pehmeä voi ja kaakaotomusokeri. Poista kelmu kakusta ja levitä kreemi kakun pinnalle.

Kauli kuorrutus tomusokeriripotetun silikonialustan tai kelmun päällä parin mm vahvuiseksi levyksi, siirrä levy kakun päälle. Siisti reunat ja leikkaa käpysuomut saksilla. Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle.

Säilytä kakku jääkaapissa ja ota se huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.  

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)