Yhdistele kahta pakastetaikinaa, vaaleaa ja tummaa, joista saat kätevästi raidallisia hyrriä.

Tumman raidan saat esim. Piparkakku- tai Piparitaikinalla tai Murotaikinalla, johon olet lisännyt suklaata.

Voit ripotella taikinakerrosten väliin kookoshiutaleita, pähkinärouhetta, mantelilastuja, sukaatteja tms. tai käyttää taikinoita sellaisenaan.

Rullan on hyvä antaa jähmettyä kylmässä, jotta siitä saa leikattua terävällä veitsellä ohuita pyöreitä viipaleita.

Ohje

  1. Kauli sulanut/sulaneet piparitaikinalevy/-levyt n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi, voitele munalla, ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja kaaviloi sulanut kauramurotaikina piparitaikinan päälle kiinni. Rullaa taikina kääretortun tapaan rullalle. Laita kylmään.

  2. Leikkaa kovettuneesta rullasta ½ cm:n mittaisia viipaleita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle kumolleen. Voit tehdä isompia tai pienempiä rullia sen mukaan, miten leveästä levystä rullaat taikinaa. Paista noin 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min.

VINKKI! Piparitaikinasta saat myös upean piparikuusi-joulukalenterin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.