Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut
1 t , josta valmisteluaika 45 min

Hanna-tädin kakut ovat perinneleivonnaisia.

Mitä happamampaa (eli vanhempaa) kerma on, sitä maistuvammat kakuista tulee. Jos kerma ei ole hapanta, voit laittaa ohjeeseen 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa ja käyttää tavallista kermaa 2 rkl vähemmän.

Oikeaoppinen Hanna-tädin pikkuleipätaikina on murumaista ja voihin leivottua. Kun voipohjaista taikinaa pyörittää lämpimin käsin, taikinasta saa pyöritettyä kauniita palloja.

Mikäli taikina on mielestäsi liian murumaista ja koet pyörittämisen murutaikinasta hitaaksi, lisää taikinaan ½ dl kermaa.

Pikkuleivät tulee paistaa uunin keskitasolla tai toiseksi ylimmällä tasolla niin, että ne juuri ja juuri saavat väriä.

Uunin tehokkuus vaikuttaa paistoaikaan.

noin 50 kpl
150gvoita
3dlsokeria
dlhapanta kermaa
1tlsoodaa
3dlperunajauhoja
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
(1tlvaniljasokeria)

Valmistusohje

  1. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa hapan kerma soodan kanssa vaahdoksi. Sekoita perunajauhot kermavaahdon joukkoon ja yhdistä tämä seos voi-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi vehnäjauhot joukkoon, käytä apuna sormia, sillä seoksesta saa tulla murumaista.

  2. Pyörittele taikinasta lämpimin käsin n. 20 g:n kokoisia palloja (lihapullan kokoisia) ja asettele ne väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia hennon vaaleanruskeiksi. Annoksesta tulee noin 3 isoa pellillistä paksuja mureita pikkuleipiä. Säilytä pikkuleivät kuivassa. Voit myös pakastaa Hanna-tädin kakut.

 

Vinkki: Vaihtoehtoisesti voit valmistaa ohjeella Hanna-tädin Cookiesit, käytä tällöin 1 dl vähemmän vehnäjauhoja, jolloin taikina jää pehmeämmäksi. Paista pikkuleipiä mahdollisimman vaaleiksi. Näin syntyy matalia, keskeltä hieman pehmeitä cookieita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (18)

Minä sain 30kpl aikaiseksi tuosta taikina määrästä.
Kuinkahan pieniä teidän lihapullat ovat. Itse olen saanut vain kaksi pellillistä,mutta ohje on muuten hyvä. Sooda sopii parhaiten happaman nesteen leivonnaisia,rakastan sitä jälkimakua.
Hanna-tädin kakkuihin kuuluu sooda.
Kerma joka oli jäänyt jääkaapin nurkkaan oli kevytkermaa, muttei näköjään haitannut. Osa sokerista oli ruokosokeria. Ja panin noin desin aprikoosimarmeladia, joka myös oli jäänyt jämäksi. Terveisin "Jääkaapin jämät käyttöön."
Voiko kerman korvata piimällä?
Kerman voi korvata piimällä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kiitos ohjeesta. Onnistui jopa gluteenittomana...
Jaoin taikinan kahteen osaan kokeillakseni molempia versioita. Cookiesit levisivät ohuiksi ja rapeiksi sekä perinteiset ovat pehmeitä eivätkä halkeilleet pinnasta rapeana kuin teidän kuvassa. Tänään ollut hirveä helle ja keittiössä kuuma kuin mikä, kermavaahto ja voi ainakin ottivat itseensä tästä lämmöstä ja sen takia varmaan noista tulikin tommoisia. Hyvältä maistuu kuitenkin! Kannattaa vaan odottaa viileämpää päivää jos tekee mieli leipoa
Hyvä resepti ja mitat sopivat. Vaihdoin puolet sokerista diasokeriin . Ei maistu erilaiselta.
Voiko tuoretta kermaa käyttää?

Pages