Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut
1 t , josta valmisteluaika 45 min

Hanna-tädin kakut ovat perinneleivonnaisia.

Mitä happamampaa (eli vanhempaa) kerma on, sitä maistuvammat kakuista tulee. Jos kerma ei ole hapanta, voit laittaa ohjeeseen 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa ja käyttää tavallista kermaa 2 rkl vähemmän.

Oikeaoppinen Hanna-tädin pikkuleipätaikina on murumaista ja voihin leivottua. Kun voipohjaista taikinaa pyörittää lämpimin käsin, taikinasta saa pyöritettyä kauniita palloja.

Mikäli taikina on mielestäsi liian murumaista ja koet pyörittämisen murutaikinasta hitaaksi, lisää taikinaan ½ dl kermaa.

Pikkuleivät tulee paistaa uunin keskitasolla tai toiseksi ylimmällä tasolla niin, että ne juuri ja juuri saavat väriä.

Uunin tehokkuus vaikuttaa paistoaikaan.

noin 50 kpl
150gvoita
3dlsokeria
dlhapanta kermaa
1tlsoodaa
3dlperunajauhoja
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
(1tlvaniljasokeria)

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa hapan kerma soodan kanssa vaahdoksi. Sekoita perunajauhot kermavaahdon joukkoon ja yhdistä tämä seos voi-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi vehnäjauhot joukkoon, käytä apuna sormia, sillä seoksesta saa tulla murumaista.

Pyörittele taikinasta lämpimin käsin n. 20 g:n kokoisia palloja (lihapullan kokoisia) ja asettele ne väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia hennon vaaleanruskeiksi. Annoksesta tulee noin 3 isoa pellillistä paksuja mureita pikkuleipiä. Säilytä pikkuleivät kuivassa. Voit myös pakastaa Hanna-tädin kakut.

 

 

Vinkki: Vaihtoehtoisesti voit valmistaa ohjeella Hanna-tädin Cookiesit, käytä tällöin 1 dl vähemmän vehnäjauhoja, jolloin taikina jää pehmeämmäksi. Paista pikkuleipiä mahdollisimman vaaleiksi. Näin syntyy matalia, keskeltä hieman pehmeitä cookieita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hei! Kiitos reseptistä. Voikohan perunajauheen korvata maissitärkkelysjauholla? Meksikosta ei perunajauhoa saa ostettua.