Myllyn pannarimurot

Myllyn pannarimurot
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Pannarimurot ovat nousseet hitiksi niin meillä kuin maailmalla. Ensin valmistetaan maistuva ja paksu pannaritaikina, joka sisältää kohotusainetta. Maustettaessa taikina kardemummalla, syntyy lähes pullan makuisia muroja. Paistaminen tehdään miedolla lämmöllä pannulla, koska murotaikinassa on sokeria ja näin murot ottavat väriä helposti ja saattavat palaa liian kuumassa lämmössä. 

reilu 100 minipannaria
Pannaritaikina:
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlkardemummaa tai vaniljasokeria
tlsuolaa
2munaa
2rklsokeria
dlmaitoa tai kaurajuomaa
2rklvoisulaa tai rypsiöljyä
Lisäksi:
vaniljajogurttia tai -rahkaa, marjoja, vaahterasiirappia

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa (tai kaurajuomaa) sekä voisulaa (tai öljyä) niin, että saat paksun pannaritaikinan.

  2. Laita taikina pakastepussiin, leikkaa kulma auki ja pursota pussista pieniä pannukakkuja pannulle. Käännä minipannukakut noin minuutin kuluttua. Nosta kypsät pannarimurot ensin laakealle isolle lautaselle. Voit vaihtoehtoisesti lusikoida pikkulusikalla taikinaa pannulle ja paistaa kuten edellä.

  3. Siirrä valmiit pannarimurot annoskulhoihin, käytä kerallaan haluamasi määrä. Säilytä loput pannarimurot jääkaapissa rasiassa (säilyy muutaman päivän).

  4. Tarjoile pannarimurot jogurtin tai rahkan sekä marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)