Pannarimurot ovat nousseet hitiksi niin meillä kuin maailmalla. Ensin valmistetaan maistuva ja paksu pannaritaikina, joka sisältää kohotusainetta. Maustettaessa taikina kardemummalla, syntyy lähes pullan makuisia muroja. Paistaminen tehdään miedolla lämmöllä pannulla, koska murotaikinassa on sokeria ja näin murot ottavat väriä helposti ja saattavat palaa liian kuumassa lämmössä. 

Ainekset reilu 100 minipannaria annosta

Pannaritaikina:
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa tai vaniljasokeria
tl
suolaa
2
munaa
2
rkl
sokeria
dl
maitoa tai kaurajuomaa
2
rkl
voisulaa tai rypsiöljyä
Lisäksi:
vaniljajogurttia tai -rahkaa, marjoja, vaahterasiirappia

Ohje

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa (tai kaurajuomaa) sekä voisulaa (tai öljyä) niin, että saat paksun pannaritaikinan.

  2. Laita taikina pakastepussiin, leikkaa kulma auki ja pursota pussista pieniä pannukakkuja pannulle. Käännä minipannukakut noin minuutin kuluttua. Nosta kypsät pannarimurot ensin laakealle isolle lautaselle. Voit vaihtoehtoisesti lusikoida pikkulusikalla taikinaa pannulle ja paistaa kuten edellä.

  3. Siirrä valmiit pannarimurot annoskulhoihin, käytä kerallaan haluamasi määrä. Säilytä loput pannarimurot jääkaapissa rasiassa (säilyy muutaman päivän).

  4. Tarjoile pannarimurot jogurtin tai rahkan sekä marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.