Paksu jogurtti pannaritaikinan nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan ja tekee taikinasta hyvän dippaustaikinan. Varsinkin sitruunapohjainen jogurtti tai vastaava soijavalmiste sopivat oikein hyvin.

Voit kokeilla dipata pannaritaikinaan muutakin kuin omenia, esim. kasviksia.

Voit helpottaa paistamista käyttämällä uunia lettupannun sijaan.

Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.

Ainekset n. 30 kpl annosta

Dippaustaikina:
5
dl
paksua jogurttia, esim. sitruuna
2
kpl
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
6-8
omenaa
Paistamiseen:
50
g
voita
Lisäksi:
lakritsikastiketta
vaniljarahkaa

Ohje

  1. Vispaa kulhossa jogurttiin tai vastaavaan soijavalmisteeseen 3 dl vehnäjauhoja. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen ja anna taikinan turvota omenien viipaloinnin ajan.
  2. Poista omenaporalla omenista siemenkodat. Leikkaa omenat sen jälkeen n. ½ cm paksuiksi tasaisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna lettupannu, sivele koloihin voita ohuelti.
  4. Dippaa omenarenkaat yksi kerrallaan kokonaan upoksiin taikinaan ja aseta sen jälkeen paksulti taikinaiset renkaat lettupannulle paistumaan niin, että pannun kolot ovat täynnä. Paista renkaat miedolla lämmöllä molemmin puolin.
  5. Helpommalla pääset, kun laitat taikinassa dipatut omenarenkaat voidellun muffinipellin koloihin. Paista renkaat 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi.
  6. Nauti kuumina lakritsikastikkeen ja vaniljarahkan kanssa.

VINKKI: Voit kokeilla taikinaan erilaisia jogurtteja, mutta huomioi, että ainesuhde on tässä reseptissä suunniteltu paksurakenteiselle jogurtille.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.