Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut ovat perinneleivonnaisia.
Mitä happamampaa (eli vanhempaa) kerma on, sitä maistuvammat kakuista tulee. Jos kerma ei ole hapanta, voit laittaa ohjeeseen 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa ja käyttää tavallista kermaa 2 rkl vähemmän.
Oikeaoppinen Hanna-tädin pikkuleipätaikina on murumaista ja voihin leivottua. Kun voipohjaista taikinaa pyörittää lämpimin käsin, taikinasta saa pyöritettyä kauniita palloja.
Mikäli taikina on mielestäsi liian murumaista ja koet pyörittämisen murutaikinasta hitaaksi, lisää taikinaan ½ dl kermaa.
Pikkuleivät tulee paistaa uunin keskitasolla tai toiseksi ylimmällä tasolla niin, että ne juuri ja juuri saavat väriä.
Uunin tehokkuus vaikuttaa paistoaikaan.
Vinkki: Vaihtoehtoisesti voit valmistaa ohjeella Hanna-tädin Cookiesit, käytä tällöin 1 dl vähemmän vehnäjauhoja, jolloin taikina jää pehmeämmäksi. Paista pikkuleipiä mahdollisimman vaaleiksi. Näin syntyy matalia, keskeltä hieman pehmeitä cookieita.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Käykö vispikerma? by Anonymous (not verified)
In reply to voiko perunajauhon korvata by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinkahan pieniä teidän by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinkahan pieniä teidän by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kerman korvata piimällä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko tuoretta kermaa käyttää by Anonymous (not verified)
In reply to Missä menee pieleen? Kakut by Anonymous (not verified)
In reply to Missä menee pieleen? Kakut by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Kiitos reseptistä. by Anonymous (not verified)