Joulupuuro

Joulupuuro

Tiesitkö, että ennen vanhaan joulupuuro oli aina ohrapuuro? Tässä ohran makua on pehmennetty riisillä, jolloin syntyy joulupuuron perinteinen maku. Tarjoile puuron kanssa perinteisesti kaneli-sokeria ja maitoa. Jouluisen puuron kanssa tarjoiltaviksi sopivat myös hedelmäpalat, suklaakonvehdit tai piparinpalat, jolloin saat vaihtelua puuron makuun. Muista kätkeä jouluaattona manteli puuroon; mantelin saaja saa toivoa!

4:lle
3dlvettä
3/4dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
3/4dlMyllyn Paras Puuroriisiä
7dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
(1tlsuolaa)

Valmistusohje

Kiehauta vesi. Lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito ja anna kiehahtaa. Hauduta miedolla lämmöllä puuro kypsäksi noin 45 min kannen alla välillä sekoittaen. Lisää lopuksi tarvittaessa hieman maitoa, mikäli puuro näyttää liian sakealta. Mausta halutessa lopuksi suolalla. Muista manteli!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Hyvää se olikin.
Syötiin aamusella
Hyvää oli.