Joulupuuro, perinteinen

Joulupuuro
55 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Tiesitkö, että ennen vanhaan joulupuuro oli aina ohrapuuro? Tässä ohjeessa ohran makua on pehmennetty riisillä, jolloin syntyy joulupuuron tuttu maku.
  • Tarjoile joulupuuron kanssa perinteiseen tapaan kaneli-sokeria ja maitoa. Puuron kanssa tarjoiltaviksi sopivat myös hedelmäpalat, suklaakonvehdit tai piparinpalat, jolloin saat vaihtelua puuron makuun.
  • Muista kätkeä jouluaattona manteli puuroon; mantelin löytäjä saa toivoa!
4:lle
3dlvettä
3/4dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
3/4dlMyllyn Paras Puuroriisiä
7dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
(1tlsuolaa)

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito ja anna kiehahtaa.

  2. Hauduta miedolla lämmöllä puuro kypsäksi noin 45 min kannen alla välillä sekoittaen. 

  3. Lisää lopuksi tarvittaessa hieman maitoa, mikäli puuro näyttää liian sakealta.

  4. Mausta halutessasi lopuksi suolalla. Muista lisätä manteli joulupuuroon!

VINKKI: Ohrasuurimoista valmistuu luonnollisesti myös perinteinen porkkanalaatikko

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Hyvää se olikin.
Syötiin aamusella
Hyvää oli.