• Tiesitkö, että ennen vanhaan joulupuuro oli aina ohrapuuro? Tässä ohjeessa ohran makua on pehmennetty riisillä, jolloin syntyy joulupuuron tuttu maku.
  • Tarjoile joulupuuron kanssa perinteiseen tapaan kaneli-sokeria ja maitoa. Puuron kanssa tarjoiltaviksi sopivat myös hedelmäpalat, suklaakonvehdit tai piparinpalat, jolloin saat vaihtelua puuron makuun.
  • Muista kätkeä jouluaattona manteli puuroon; mantelin löytäjä saa toivoa!

Ainekset 4:lle annosta

3
dl
vettä
7
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
(1
tl
suolaa)

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito ja anna kiehahtaa.

  2. Hauduta miedolla lämmöllä puuro kypsäksi noin 45 min kannen alla välillä sekoittaen. 

  3. Lisää lopuksi tarvittaessa hieman maitoa, mikäli puuro näyttää liian sakealta.

  4. Mausta halutessasi lopuksi suolalla. Muista lisätä manteli joulupuuroon!

VINKKI: Ohrasuurimoista valmistuu luonnollisesti myös perinteinen porkkanalaatikko

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

14 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.