Haettu sivustolta 13.12.2024
48 kommenttia
Valmisteluaika
10 min
Kokonaisaika
50 min
Riisipuuro on joulupöydän klassikko, joka tuo mukanaan joulun lämpimän tunnelman. Tässä riisipuuro-ohjeessa ihanan pehmeä ja täyteläinen puuro valmistuu perinteisistä, yksinkertaisista raaka-aineista – ja lopputulos on taatusti herkullinen! Kaneli ja sokeri kuuluvat perinteisesti riisipuuron mausteeksi, ja jouluaattona puuroon piilotetaan tietysti manteli, jonka löytäjä saa perinteisesti toivoa.
Seuraa riisipuuro-ohjettamme ja valmista ajaton klassikko helposti. Muista nauttia!
Ainekset 3-4 annosta
Ohje
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisit ja anna veden imeytyä riisiin. Sekoita välillä.
- Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 min välillä sekoittaen. Mausta halutessasi suolalla.
VINKKI: Ylijääneestä riisipuurosta syntyy maukas trifle-jälkiruoka!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
9.12.2023 - 18:46
Mikäs olisi ohje 5 hengelle ?
Anonyymi
kirjoitti
24.12.2023 - 08:54
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Pitää kertoa kaikki kolmella niin varmasti riittää!
Anonyymi
kirjoitti
4.2.2023 - 09:24
Hieno, yksinkertainen ja toimiva resepti, joka ei aliarvioi ihmisten kykyä laittaa yksinkertaista ruokaa.
Anonyymi
kirjoitti
20.11.2022 - 07:42
Tällä ohjeella juuri sopiva puuro makuuni.
Anonymous
kirjoitti
3.9.2019 - 11:22
Vaikka kuinka lämmin neste ennen ryynien lisäämistä ja kaikki ohjeen mukaan, keittoaika armotta liian lyhyt vesihaudekattilaan. 2h realistisempi haudutusaika ja oikein loistava puuro tällöin tuleekin.
Anonymous
kirjoitti
11.1.2018 - 19:16
Jos haluaa käyttää kunnon maitoa se on Valio. Antaa parhaan mahdollisen maun puuroon.
Anonymous
kirjoitti
27.12.2017 - 22:18
Hyvää
Anonyymi
kirjoitti
24.12.2015 - 21:49
Olen tehnyt monta kertaa ja maitona käytän täysmaitoa, joko Juustoporttia tai Valio/Arla luomumaitoa. Hauduttaen tupla-ajan ohjeessa sanottuun, eli vähän pienempi lämpö ja puolitoista tuntia. Tulee hyvää :)
Anonyymi
kirjoitti
2.5.2015 - 07:29
Resepti oli normaali, hyväksi koettu. Tein puuron tämän ohjeen mukaan paitsi käytin 3+7 vettä ja 2 dl rasvatonta maitojauhetta ja 2 tl voita. Puuro valmistui 50 min lieden teholla 2 ja on loistavan näköinen ja makuinen. Kiinteä ei kova. Kommentti, jossa moitittiin puuron olevan litkua, niin keittäjä ei ole antanut puuron kuumeta ensin kunnolla kiehuvaksi. Ei ryynit turpoaa miksikään kylmässä tai viileässä. Kokeile uudelleen
Anonyymi
kirjoitti
14.9.2014 - 09:58
Hyvä ohje! Oomme vaan nykyään tehneet riiskarin siten että litra vettä kiehumaan, sinne riisiä n.2 dl ja sitten lopussa kun vesiriisiseos on puuromaista lisätään 2 dl kuohukermaa. Ja tietenki suolaa maun mukaan. Helppo ohje ku ei tarvi vahtia pohjaan palamista ja maitoa ei mee niin paljon. Ja erittäin hyvää puuroa tulee!!
Anonymous
kirjoitti
9.1.2018 - 20:05
Hei ja iso kiitos
Ei vanhan ihmisen mieleen olis tullutkaan. Aina se vanha resepti päässä.
Terv. Mummeli
Ei vanhan ihmisen mieleen olis tullutkaan. Aina se vanha resepti päässä.
Terv. Mummeli
Anonyymi
kirjoitti
27.1.2014 - 19:21
Olen tehnyt aina hutun tuon ohjeen mukaan, mutta teen sen aina vesihaudekattilassa. Njams.....vielä parempaa, ja kun hauduttaa vielä vähän yli tunnin, niin vot....se on siinä. Meijerivoisilmän ja sokerin kanssa.....ah...ei vois enää toivoa parempaa.
Anonymous
kirjoitti
24.12.2018 - 07:54
millaista maitoa tarvii olla?
Anonymous
kirjoitti
24.2.2018 - 15:01
Vesihaudekattila on kätevä keittiökapistus ja siirtyikin juuri hankintalistan ykköseksi. Juurikin maitopohjaisten puurojen ja vaikkastakin minkä kypsentämiseen.
Anonyymi
kirjoitti
13.12.2012 - 10:55
Niin hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
24.11.2012 - 12:35
Hyvä ohje!;))
Anonyymi
kirjoitti
18.6.2012 - 15:18
Todella hyvää puuroa tuli :)
Anonyymi
kirjoitti
21.12.2011 - 17:17
Nami, tästä saa tosi hyvän riisivanukkaan ;-)
Anonyymi
kirjoitti
27.11.2011 - 20:17
Oma reseptini on vähän erilainen. Kattilaan n. 4 dl vettä. Annetaan kiehua, lisätään vajaa 2 tl suolaa. Sen jälkeen runsas puolitoista dl puuroriisiä. Annetaan kiehua kunnes vesi on melkein imeytynyt riisiin. Lisätään litra maitoa (punaista) annetaan kiehua n.10-12 min. välillä sekoittaen. Sitten puuro uunivuokaan ja vuoka uuniin, 175 ast. keskitasolla 1 tunti.
Anonyymi
kirjoitti
22.11.2011 - 16:31
Ihan hyvä, mutta itse en laita vettä ollenkaan. Punaista maitoa ja haudekattilaan.
Anonyymi
kirjoitti
4.11.2011 - 13:56
Oikein hyvää puuroa. Itse ripottelen sokeria ja kanelia puurolautaseni päälle ja nammmm..
Anonyymi
kirjoitti
29.3.2011 - 16:27
Puuroa on nyt keitetty tasan tunti ja niin löysää, että ei kyllä puuroa muistuta! :(
Anonyymi
kirjoitti
18.12.2010 - 19:55
Kiitos hyvästä ohjeesta! Tuli loistavaa puuroa=).
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2010 - 21:31
Tosi hyvä resepti.
Anonyymi
kirjoitti
8.10.2009 - 01:13
Ihanaa!! Joulupuuro pääsee amerikkalaiseen kouluun maistiaisille tämän ohjeen mukaan:D Varmasti tykkäävät! KIITOS!
Anonyymi
kirjoitti
24.12.2008 - 13:18
Myllyn Paras -ohje on paras! Olin hukannut ohjeen, mutta onneksi netistä löytyi!
Anonyymi
kirjoitti
19.12.2008 - 16:22
Helppoa ja hyvää; kymmenen pistettä ja papukaija merkki!
Anonyymi
kirjoitti
12.9.2008 - 09:45
Tämä on maailman parasta puuroa!
Anonyymi
kirjoitti
16.12.2007 - 02:47
Teen juuri noin ja hyvä puuro tulee. Joku väittää, että riisi pitäisi huuhdella. . . Onko näin?
Anonyymi
kirjoitti
17.12.2007 - 08:56
Myllyn Paras Puuroriisiä ei tarvitse huuhdella ennen käyttöä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
31.3.2007 - 21:19
Onnistuu vaikka Olvia ottaneelta!
Anonyymi
kirjoitti
24.12.2006 - 02:07
Ihan jees. Nyt ei ollut edes teflonkattilaa kaytossa, eika silti palanut pohjaan.
Anonyymi
kirjoitti
20.12.2006 - 11:46
puuro ei pala pohjaan kun sen tekee ao ohjeella(vesi pois ohjeesta) ja laitta 1,5 h uuniin. tosi maukasta eikä pala pohjaan.
Anonyymi
kirjoitti
15.12.2006 - 22:20
hyvää tuli. maitoa piti kuitenkin lisätä hauduttamisvaiheessa. huonoa reseptissä on se, että hauduttamiseen menee kauan aikaa ja pitää vahtia puuroa kokoajan. aluksi kun en hämmentänyt, meinasi palaa pohjaan.
Anonyymi
kirjoitti
12.12.2006 - 19:32
Namia!
Anonyymi
kirjoitti
8.1.2006 - 20:33
Aina kun olen riisipuuroa valmistanut, se on yhtä hyvää, aina! Koskaan, vaikka olisikin suolaa mennyt kattilaat hitusen liikaa, riisipuuro tuolla kyseisellä reseptillä ei ole maistunut pahalta.
Anonyymi
kirjoitti
29.12.2005 - 16:15
Todella hyvää ja maukasta!
Anonyymi
kirjoitti
23.12.2005 - 11:44
nam nam oli tosi hyvää puuroa aijon tehdä joulunakin.
Anonyymi
kirjoitti
22.12.2005 - 14:39
Erittäin hyvä puuro tuli tällä reseptillä.Tein puuron hauduttamalla vesihauteessa.
Anonyymi
kirjoitti
18.12.2005 - 12:50
todella ihanaa!! ja kun vielä kanlisokeria päälle niin aiaiaia! oikein vesi herahti kielelle kun vain kasoin kuvaakin :) <3 KIITOS MAHTAVASTA RESEPTISTÄ!
Anonyymi
kirjoitti
15.12.2005 - 18:15
Otin reseptin ylös niin voin keittää pikkujouluun :)
Anonyymi
kirjoitti
8.11.2005 - 14:56
ihanan jouluinen maku :)
Anonyymi
kirjoitti
23.10.2005 - 15:41
Hyvä resepti. Tosin keitin äidin ohjeiden mukaan riisitkin maidossa. Laitoin myös pikkaisen voita sekaan.
Anonyymi
kirjoitti
24.9.2005 - 22:27
tosi herkullista. eka kerta kun tein ja onnistui heti:) kiitos aivan mahtava=)
Anonyymi
kirjoitti
31.12.2004 - 21:37
minun lempi puuroani
SEON TOSI HYVÄÄ !
T Anna
SEON TOSI HYVÄÄ !
T Anna
Anonyymi
kirjoitti
19.12.2004 - 19:13
hieno resepti!
Anonyymi
kirjoitti
13.12.2004 - 14:51
tosi hyvä! nam nam!
Anonyymi
kirjoitti
14.12.2003 - 11:20
Laittaisin, jo valmistus vaiheessa hiukan voita, jolloin tulisi lisää makua.
Sen lisätä samalla veteen kun sitä kiehautetaan. Älkää unohtako mantelia se on kaikkille se pieni jännitys.
Sen lisätä samalla veteen kun sitä kiehautetaan. Älkää unohtako mantelia se on kaikkille se pieni jännitys.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R