Riisipuuro

Riisipuuro
50 min, josta valmisteluaika 10 min

Ihanan pehmeä riisipuuro kuuluu jouluun. Laita puuropöytään tarjolle kanelia ja sokeria ja muista piilottaa lopuksi manteli puuron joukkoon!

3-4:lle
3dlvettä
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
7dlmaitoa
½-1tlsuolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisit ja anna veden imeytyä riisiin. Sekoita välillä. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 min välillä sekoittaen. Mausta halutessasi suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (42)

Jos haluaa käyttää kunnon maitoa se on Valio. Antaa parhaan mahdollisen maun puuroon.
Hyvää
Olen tehnyt monta kertaa ja maitona käytän täysmaitoa, joko Juustoporttia tai Valio/Arla luomumaitoa. Hauduttaen tupla-ajan ohjeessa sanottuun, eli vähän pienempi lämpö ja puolitoista tuntia. Tulee hyvää :)
Resepti oli normaali, hyväksi koettu. Tein puuron tämän ohjeen mukaan paitsi käytin 3+7 vettä ja 2 dl rasvatonta maitojauhetta ja 2 tl voita. Puuro valmistui 50 min lieden teholla 2 ja on loistavan näköinen ja makuinen. Kiinteä ei kova. Kommentti, jossa moitittiin puuron olevan litkua, niin keittäjä ei ole antanut puuron kuumeta ensin kunnolla kiehuvaksi. Ei ryynit turpoaa miksikään kylmässä tai viileässä. Kokeile uudelleen
Hyvä ohje! Oomme vaan nykyään tehneet riiskarin siten että litra vettä kiehumaan, sinne riisiä n.2 dl ja sitten lopussa kun vesiriisiseos on puuromaista lisätään 2 dl kuohukermaa. Ja tietenki suolaa maun mukaan. Helppo ohje ku ei tarvi vahtia pohjaan palamista ja maitoa ei mee niin paljon. Ja erittäin hyvää puuroa tulee!!
Hei ja iso kiitos Ei vanhan ihmisen mieleen olis tullutkaan. Aina se vanha resepti päässä. Terv. Mummeli
Olen tehnyt aina hutun tuon ohjeen mukaan, mutta teen sen aina vesihaudekattilassa. Njams.....vielä parempaa, ja kun hauduttaa vielä vähän yli tunnin, niin vot....se on siinä. Meijerivoisilmän ja sokerin kanssa.....ah...ei vois enää toivoa parempaa.
Vesihaudekattila on kätevä keittiökapistus ja siirtyikin juuri hankintalistan ykköseksi. Juurikin maitopohjaisten puurojen ja vaikkastakin minkä kypsentämiseen.
Niin hyvää.
Hyvä ohje!;))

Pages