Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro
1 t 40 min, josta valmisteluaika 10 min

Uuniriisipuuro on huoleton tarjottava jouluksi tai milloin vaan, kun kaipaat itsekseen uunissa valmistuvaa ruokaa. Riisipuuro kannattaa laittaa uuniin ja mennä porukalla ulkoilemaan kypsymisen ajaksi! 

Tarjoa uuniriisipuuro kanelin ja sokerin kanssa.

4:lle, 2 litran uunivuoka
1lmaitoa
2dlMyllyn Paras Puuroriisiä
½-1tlsuolaa
Voiteluun:
voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Voitele uunivuoka ja lisää sinne maito, puuroriisi ja suola.

  2. Kypsennä riisipuuroa 175-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Puuroa kannattaa sekoitella muutaman kerran kypsennyksen aikana.

  3. Anna puuron vetäytyä ennen tarjoilua.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

no tätä kaipasin, kun eläkkeelle jäätyäni ehdin taas tehdä ruokaa. En millään muistanut paljonko riisiä ja maitoa. Aion tehdä äidin opeilla: muuten sama, mutta rusinoita joukkoon.
Maidottomaan versioon nesteeksi keitetty vesi johon hiukan vaniljasokeria. Leivinuuniin ikäänkuin jälkilämpöön hautumaan. Valmiin pehmoisen puuron päälle tehosekoittimella soseutettu sokeroitu puolukkasose ja kaneli-vaniljasokeri. Raikasta!
Samalla reseptillä olen tehnyt jo kauan. Rusinoita lisäksi. Hyvin on maistunut:-)
Yön yli leivinuunissa,niin vot, tulee hyvää. Aamulla sitten voisilmän, tai maidon ja sokerin kanssa yhtä mahtavaa
Helppoa ja herkullista, ei tarvi kytätä koko aikaa että palaako pohjaan ja sekoitella jatkuvasti.
Hyvin herkullista.
Hyvää on. Itsekin laitan joskus hieman sokeria, rusinoita ja vaniljasokeria. Yleensä perusjuttu ja voin kanssa syön.
Tätä syötiin jo 50 luvulla mutta meillä oli joukossa myös rusinaa
Jos kyseessä on sähköuuni, olisi yhden suotavaa jäädä vahtimaan puuron kypsymistä muiden ulkoilun ajaksi.
Lämmitä vaikka seuraavana päivänä riisipuuro paistinpannulla niin saat todellista herkkua .

Pages