Haettu sivustolta 12.12.2024
68 kommenttia
Valmisteluaika
10 min
Kokonaisaika
20 min
Ainekset 3-4:lle annosta
1
l
maitoa/sokeroitua mehua
½
tl
suolaa
Ohje
-
Kuumenna maito/mehu hämmentäen kiehuvaksi teflon-kattilassa. Ripottele sekaan mannasuurimot vispilöiden.
-
Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 min. Mausta puuro tarvittaessa suolalla. Nauti kuumana tai kylmänä.
VINKKI: Jos haluat tehdä velliä, käytä manna- tai kauramannasuurimoita vain ¾ dl.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
10.7.2024 - 05:59
kauanko valmis mannapuuro, säilyy jääkaapissa.
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
7.8.2024 - 14:08
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Puuro säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.
Anonyymi
kirjoitti
26.7.2023 - 11:18
Tosi hyvää ja paras ohje
Anonymous
kirjoitti
29.7.2021 - 18:49
Olen käyttänyt teräskattilaa vesihauteessa suuremmassa kattilassa! Hyvää tulee,ei pala maitopohjaan! Mausteeksi hiukan sokeria ja kanelia!
Anonymous
kirjoitti
25.2.2020 - 16:21
Ostin vahingossa kauramannajauhoja ( piti ostaa mannaryyni jauhoja ) ja ajattelin että on kokeiltava mitä tämä on ja tein siitä puuron ja oli tosi ihanaa puuroa jota söin raparperisopan kanssa ja oli hyvää oli tosi hyvä vahinko ostos ja tätä tulen tekemään useimmin.
Anonymous
kirjoitti
2.6.2019 - 14:06
Tuli tosi hyvää
Anonymous
kirjoitti
19.5.2019 - 12:20
Ole saanut aivan loistavaa, sametinpehmeää mannapuuroa jossa oli muna vatkattuna joukkoon.
Onko tähän ohjetta?
Onko tähän ohjetta?
Anonymous
kirjoitti
9.12.2021 - 13:33
In reply to Ole saanut aivan loistavaa, by Anonymous (not verified)
Googlaa samettipuuro ohje! Se on sillä nimellä!
Anonymous
kirjoitti
2.10.2018 - 07:11
Hyvä
Anonymous
kirjoitti
30.9.2018 - 09:46
Voiko käyttää Tumma Mannasuurimoa puuroon?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
5.10.2018 - 15:47
In reply to Voiko käyttää Tumma by Anonymous (not verified)
Puuron voi valmistaa myös Tummista Mannasuurimoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
27.10.2017 - 16:41
Ei pala pohjaan kun laittaa 2,5 desiä vettä. Keittää sen ja lisää maidon. Pienentää hellaa puoleen siitä mitä normaalisti käyttää. Kiehuvaan sitten suurimot. Ja kauhalla sekoittaa pohjaa myöten.
Anonymous
kirjoitti
28.4.2020 - 08:30
In reply to Ei pala pohjaan kun laittaa 2 by Anonymous (not verified)
Hyvä vinkki, kiitos!
Anonymous
kirjoitti
21.4.2016 - 13:00
Nyt, kun kauppoihin on tullut KIEHU-maitoa, ei pohjaanpalaminenkaan ole jokapäiväinen juttu. Hieno Valion keksintö! Nyt puurottelemaan! mummon mussu
Anonyymi
kirjoitti
18.1.2016 - 08:29
Kun teen 13,5 litraa, niin miten lasken sen että paljon pistän muita aineita tällä ohjeella?
Anonyymi
kirjoitti
25.1.2016 - 00:00
Muut aineet kerrotaan 13,5. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
27.10.2017 - 16:35
13,5 x 1 1/4 mannaa = 16,875 eli noin 17dl. 13,5 x 1/2 tl suolaa = 6,75 eli noin 7 teelusikkaa. Nestettä siis 13,5 litraa. Jos maitopuuroa tarkoitus tehdä, niin osa voi olla vettä. Esim. 5 litraa vettä ja 8,5 litraa maitoa.
Anonyymi
kirjoitti
1.1.2016 - 23:06
Hyvää
Anonyymi
kirjoitti
1.12.2015 - 17:51
Itselläni on miltei sama, mutta siten että laitan teflonkattilan pohjalle voita ihan useamman lusikallisen, siihen täysmaito ja sitten mannasuurimot. Lopuksi teelusikallinen suolaa.
Anonyymi
kirjoitti
5.6.2015 - 00:49
Pitäisi kai olla 1/2 ml suola, 1/2 tl olisi aika masokistista...
Anonyymi
kirjoitti
5.6.2015 - 00:00
Reseptiin käytetään 1/2 tl eli 1/2 teelusikallista suolaa. Toki suolan voi jättää kokonaan poiskin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
11.5.2015 - 18:53
Resepti oli upea, kiitos.
Anonyymi
kirjoitti
9.2.2015 - 10:00
Miten tehdä mannapuuro yhdelle?
Anonyymi
kirjoitti
9.2.2015 - 00:00
Yhden henkilön annoksen saa käyttämällä neljäsosan raaka-aineita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
8.2.2015 - 10:11
Eka kertaa elämässäni tein mannapuuroa, kun vaimo on reissussa. Kiitos tämän ohjeen, ihan kelvollista tuli, lapsetkin kehuivat. Paksuhkoa tuli, laitoin 1,5dl ryynejä litraan vettä. Hieman paloi pohjaan, vaikka vispilöin vieressä koko ajan.
Anonyymi
kirjoitti
19.1.2015 - 15:23
Maitopohjaiseen mannapuuroon: Lisätään mannasuurimoiden kanssa samaan aikaan 2-3 rkl kookosjauhetta ja 1 rkl vaniliinisokeria. Nnnammm...
Anonyymi
kirjoitti
16.1.2015 - 11:01
Helppo ja maukas! Nokare voita kattilan pohjalle nii ei pala pohjaan. Lasten suosikki! (:
Anonyymi
kirjoitti
11.11.2014 - 20:17
Hyvä resepti.
Anonyymi
kirjoitti
27.9.2014 - 13:09
Hyvä konsti on keittää/hauduttaa mannapuuro ja myös riisipuuro haudutuskattilassa, ei pala pohjaan eikä kiehu ylitse!
Anonyymi
kirjoitti
24.8.2014 - 16:34
Tyttärelle kopsasin ohjeen. Hän tekee huomenna mehukeittoo ja mannapuuroo. On sit hyvää....terkuin terttu äiti
Anonyymi
kirjoitti
28.2.2014 - 22:26
Kiitos, maukasta oli puuro.
Anonyymi
kirjoitti
3.2.2014 - 10:29
Nami, oikein makoisaa puuroa.
Anonyymi
kirjoitti
11.12.2013 - 12:42
Kiitos sulle, joka vinkkasit vedestä ja voitilkasta kattilan pohjalle! Mulla palaa melkein aina maito pohjaan, vaikka käytän teflon-kattilaa ja sekoitan ahkerasti, mutta tällä kertaa ei palanut :)
Anonyymi
kirjoitti
22.11.2013 - 21:03
Teen pikkuveljelle synntäri aamiaisen. Nam
Anonyymi
kirjoitti
6.11.2013 - 15:09
Keittelen tällä hetkellä. Lisäsin hiukan kanelia ja tuoksu on taivaallinen.
Anonyymi
kirjoitti
16.10.2013 - 15:45
Tykkäsin. Tosi herkullista, njam!♥♥
Anonyymi
kirjoitti
22.8.2013 - 18:31
Joo olen tekemässä juuri ja nyt tuntuu jo hyvältä. Toivottavasti maistuu.
Anonyymi
kirjoitti
30.7.2013 - 10:15
Hyvää tuli
Anonyymi
kirjoitti
24.7.2013 - 09:24
Hyvää tulee. Kerroskattila on aivan huippu maitopuurojen keitossa. Ei pala pohjaan, kun muistaa vaan lisätä alaosaan vettä.
Anonyymi
kirjoitti
3.12.2012 - 10:13
Maito ei pala niin helposti pohjaan jos laittaa ekana kattilaan tilkan vettä + nokareen voita. Siitä muodostuupi suojakalvo, toimii.
Anonyymi
kirjoitti
15.11.2012 - 13:40
Koulussa oli aivan ihanaa mannapuuroa, mutta itse tehdyt ovat olleet aina suuri pettymys. Mistäköhän se johtuu?
Anonyymi
kirjoitti
8.10.2012 - 09:31
Nami aamupala.
Anonyymi
kirjoitti
6.7.2012 - 15:25
Onko mitään kikkaa miten saisi ehkäistyä tuota palamista pohjaan muuten kuin teflonkattilalla? Olen tehnyt normaalilla kattilalla mannapuuron mutta aina saan sen palamaan pohjaan.
Anonymous
kirjoitti
3.2.2016 - 16:13
Pohjaan palamisen voi estää voitelemalla kattilan pohjan ja käyttämällä mietoa tehoa liedessä ja sitten se sekoittaminen. Ennen muuta liian kuuma liesi on se tärkein syy miksi puuro kärähtää pohjaan. Keraamisissa liesissä teho on aina suuri, mutta suurta tehoa tarvitaan vain nesteen kuumentamiseen mutta ryynien lisäämisen jälkeen sekoitusta, teho alas ja kypsentäminen maltillisella teholla.
Vinkki pohjaan palaneen maitopuuron putsaamiseen: älä raavi kattilan pohjaa, vaan sirottele muutaman millin kerros Bio Luvil pyykinpesuainetta, lorauta vettä päälle niin että pesujauhe kostuu ja sitten kansi päälle ja vaikkapa kylpyhuoneen lattialle puoleksi päiväksi. K-huoneen lattia on usein lämmitetty mutta kelpaa myös normilattia patterin vieressä. Tämä liuos irrottaa maitokärtsyn eikä tartte kynsiä kattilan pohjaa.
Vinkki pohjaan palaneen maitopuuron putsaamiseen: älä raavi kattilan pohjaa, vaan sirottele muutaman millin kerros Bio Luvil pyykinpesuainetta, lorauta vettä päälle niin että pesujauhe kostuu ja sitten kansi päälle ja vaikkapa kylpyhuoneen lattialle puoleksi päiväksi. K-huoneen lattia on usein lämmitetty mutta kelpaa myös normilattia patterin vieressä. Tämä liuos irrottaa maitokärtsyn eikä tartte kynsiä kattilan pohjaa.
Anonyymi
kirjoitti
9.7.2012 - 09:33
Pohjaan palamista voi ehkäistä sekoittamalla puuroa tasaisin väliajoin sekä erityisesti alkuvaiheessa. Puuro ei pala niin helposti pohjaan, jos sen valmistaa mehuun.
Terv. Kuluttajaneuvonta
Terv. Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
26.1.2012 - 13:39
Käykö tämän puuron tekemiseen ihan vain tavallinen kattila?
Anonyymi
kirjoitti
26.1.2012 - 14:33
Teflon-kattilassa maito ei pala pohjaan niin helposti kuin tavallisessa kattilassa, mutta toki puuron voi keittää muussakin kuin teflon-kattilassa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
13.12.2011 - 21:22
Tää on tosi hyvä iltapalaks:) Tuli tosi hyvää!
Anonyymi
kirjoitti
15.9.2011 - 10:04
Voiko mannapuuroa tehdä 30 hengelle haudutuskattilassa? T. Riitta
Anonyymi
kirjoitti
16.9.2011 - 10:20
Voi tehdä isossa haudutuskattilassa. Haudutuskattilassa nesteen haihtuminen on vähäisempää, joten suurimoiden määrää kannattaa hieman lisätä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
4.9.2011 - 11:29
Todella hyvä puuro tuli ;)
Anonyymi
kirjoitti
16.7.2011 - 12:05
hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
28.1.2011 - 15:48
Todella hyvä! Vaaville aina puuroa keittelen T. Minna 34.wee
Anonyymi
kirjoitti
26.1.2011 - 14:41
Nam! Oon 11.v ja teen aina pikkusiskolle puuroa:)
Anonyymi
kirjoitti
9.1.2011 - 22:59
Mä tykkään vain sokerin ja kanelin kanssa:)
Anonyymi
kirjoitti
26.10.2010 - 12:52
Tämän kun tekee maidolla ja laittaa keittämisen jälkeen kaakaojauhetta sekaan, aijai !
Anonyymi
kirjoitti
26.10.2010 - 12:49
Erinomaista mannapuuroa ! :)
Anonyymi
kirjoitti
28.9.2009 - 20:31
Joo, tein mannapuuroa ja tuli muuten oikein hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
12.6.2008 - 11:38
Voiko mannapuuron tehdä vedellä?
Anonyymi
kirjoitti
13.6.2008 - 09:14
Veteen tehtynä mannapuurosta tulee melko mautonta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
1.6.2008 - 20:56
Resepti on oikein hyvä. Olen 12 v. ja teen pikkusiskolle mannapuuroa. Katsoin tästä ohjeet. Tuli hyvää :)
Anonyymi
kirjoitti
27.11.2007 - 17:28
Pakko yhtyä muihin: "nam!"
Vinkki: Saat makoisan mehukeiton glögistä (voi laittaa vähän vettä sekaan), kivan jouluinen :)
Vinkki: Saat makoisan mehukeiton glögistä (voi laittaa vähän vettä sekaan), kivan jouluinen :)
Anonyymi
kirjoitti
22.7.2007 - 21:27
Oli kyllä maukasta!
Anonyymi
kirjoitti
17.5.2007 - 20:57
Nam..
Anonyymi
kirjoitti
28.4.2007 - 11:22
Nami!näyttää niin hyvältä,täytyy joskus pyytää taas äitiä keittäään!namii!
Anonyymi
kirjoitti
3.4.2007 - 19:15
Mannapuuro on mannaa mahalle
Anonyymi
kirjoitti
14.2.2007 - 19:58
nami tulipas hyvää
Anonyymi
kirjoitti
2.10.2006 - 13:37
mannapuuro on niin herkkuu! nami! miten joku voi olla niin hyvää? ise keittää aina aamulla sitä ja joskus sitä on pakko syödä.. <3
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R