Mannapuuro

Mannapuuro
20 min, josta valmisteluaika 10 min
3-4:lle
1lmaitoa/sokeroitua mehua
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
tai Myllyn Paras Kauramannasuurimoita
½tlsuolaa

Valmistusohje

Kuumenna maito/mehu hämmentäen kiehuvaksi teflon-kattilassa. Ripottele sekaan mannasuurimot vispilöiden.

Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 min. Mausta puuro tarvittaessa suolalla. Nauti kuumana tai kylmänä.

VINKKI: Jos haluat tehdä velliä, käytä manna- tai kauramannasuurimoita vain ¾ dl.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (56)

Ei pala pohjaan kun laittaa 2,5 desiä vettä. Keittää sen ja lisää maidon. Pienentää hellaa puoleen siitä mitä normaalisti käyttää. Kiehuvaan sitten suurimot. Ja kauhalla sekoittaa pohjaa myöten.
Nyt, kun kauppoihin on tullut KIEHU-maitoa, ei pohjaanpalaminenkaan ole jokapäiväinen juttu. Hieno Valion keksintö! Nyt puurottelemaan! mummon mussu
Kun teen 13,5 litraa, niin miten lasken sen että paljon pistän muita aineita tällä ohjeella?
Muut aineet kerrotaan 13,5. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
13,5 x 1 1/4 mannaa = 16,875 eli noin 17dl. 13,5 x 1/2 tl suolaa = 6,75 eli noin 7 teelusikkaa. Nestettä siis 13,5 litraa. Jos maitopuuroa tarkoitus tehdä, niin osa voi olla vettä. Esim. 5 litraa vettä ja 8,5 litraa maitoa.
Hyvää
Itselläni on miltei sama, mutta siten että laitan teflonkattilan pohjalle voita ihan useamman lusikallisen, siihen täysmaito ja sitten mannasuurimot. Lopuksi teelusikallinen suolaa.
Pitäisi kai olla 1/2 ml suola, 1/2 tl olisi aika masokistista...
Reseptiin käytetään 1/2 tl eli 1/2 teelusikallista suolaa. Toki suolan voi jättää kokonaan poiskin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Resepti oli upea, kiitos.

Pages