Anonymous kirjoitti
3.2.2016 - 16:13

In reply to by Anonyymi (not verified)

Pohjaan palamisen voi estää voitelemalla kattilan pohjan ja käyttämällä mietoa tehoa liedessä ja sitten se sekoittaminen. Ennen muuta liian kuuma liesi on se tärkein syy miksi puuro kärähtää pohjaan. Keraamisissa liesissä teho on aina suuri, mutta suurta tehoa tarvitaan vain nesteen kuumentamiseen mutta ryynien lisäämisen jälkeen sekoitusta, teho alas ja kypsentäminen maltillisella teholla.

Vinkki pohjaan palaneen maitopuuron putsaamiseen: älä raavi kattilan pohjaa, vaan sirottele muutaman millin kerros Bio Luvil pyykinpesuainetta, lorauta vettä päälle niin että pesujauhe kostuu ja sitten kansi päälle ja vaikkapa kylpyhuoneen lattialle puoleksi päiväksi. K-huoneen lattia on usein lämmitetty mutta kelpaa myös normilattia patterin vieressä. Tämä liuos irrottaa maitokärtsyn eikä tartte kynsiä kattilan pohjaa.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.