Ohrapuuro Rikotuista Ohrasuurimoista

Ohrapuuro Rikotuista Ohrasuurimoista
noin 6:lle
2dlvettä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1lmaitoa
1tlsuolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 30 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta suolalla. Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita rikottuja ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 20 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Laktoositon; kunhan keittää laktoosittomasta maidosta
Tuossa aiemmassa kommentissa oli mainittu, että ei puuroudu 30 minuuttissa, jos ei kiehu. Koitin tänään tehdä kerroskattilassa ja puuro hautui siinä varmaan 1,5h ja oli silti todella löysää. Onko siis niin, että suurimoiden tulee ihan kiehua, että tulee puuroa, muuten saa vain velliä aikaan? Kerroskattilassa olen kyllä manna- ja riisipuuroa tehnyt hyvällä menestyksellä.
Haudekattilassa puuron kypsyminen vie enemmän aikaa kuin tavallisessa kattilassa tehtynä. Aika riippuu hauteen lämpötilasta. Haudekattilassa myös nesteen haihtuminen on vähäisempää, joten puuroon käytettävän nesteen määrää voi hieman vähentää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyvää puuroa. Tätä alan tekemään useammin.
Tein ohjeen mukaan puuroa turvotetuista rikotuista ohrasuurimoista, mutta löysää velliä tuli. Mikähän oli pielessä?
Kiehuihan puuro 30 minuuttia? Kyseiset ohrasuurimot eivät puuroudu 30 minuutissa, mikäli niitä ainoastaan hauduttaa kuumassa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Suosittelen.
Kuulostaa hyvältä.
Tätä suosittelen. Niin hyvän makuinen ja hyvä rakenne. Aivan ihanaa puuroa, joka täyttää ;))