Ohrapuuro Rikotuista Ohrasuurimoista

Ohrapuuro Rikotuista Ohrasuurimoista
45 min, josta valmisteluaika 5 min

Ohrapuuro valmistuu rikotuista ohrasuurimoista kokonaisia suurimoita nopeammin. Saat valmista puuroa liedeltä pöytään vieläkin lyhyemmässä ajassa, jos laitat suurimot likoamaan veteen yön yli tai vähintään tunniksi ennen keittämistä. Kätevää!

noin 6:lle
2dlvettä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1lmaitoa
1tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 30 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.

  2. Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita rikottuja ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 20 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta ohrapuuro suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (19)

Ei ole hätäisen hommaa ohrapuuron keitto :) Mies laittoi aamulla puoli seitsemän aikoihin "kerroskattilan" tulille ja yönyli olivat suurimot olleet imeytymässä. Kello on nyt 9 ja velliltä tuo vielä näyttää...
Mietin, voiko maidon korvata kaurajuomalla? Onnistuuko puuro myös uunissa? Satu.
Maidon voi korvata kaurajuomalla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyvää puuroa tuli.
Saako ohrasuurimoita syödä kypsentämättömänä? Siis vain liotettuna esim. tuorepuurossa tuomassa mukavaa jyväisyyttä.
Ohrasuurimot eivät pehmene keittämättä riittävästi, jotta niitä voisi tuorepuurossa käyttää sellaisenaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos kiehuttaa maitoa niin palaa helposti pohjaan. Pitääkö tätä puuroa sekoittaa kokoajan kiehutuksen aikana?
Kiehumisen alussa puuroa kannattaa sekoittaa tiuhempaan ja kiehumisen jatkuessa silloin tällöin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä ohje. Tuli sopivan paksua kun antoi kiehua.
Laktoositon; kunhan keittää laktoosittomasta maidosta

Pages