Ohrapuuro Kokonaisista Ohrasuurimoista

Ohrapuuro Kokonaisista Ohrasuurimoista
1 t 5 min, josta valmisteluaika 5 min
noin 6:lle
2dlvettä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1,3lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 45 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.

  2. Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot veteen turpoamaan (esim. yön yli, mutta vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. 

  3. Lisää sitten turvonneisiin ohrasuurimoihin maito, kiehauta ja keitä turvonneita ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 35 min välillä sekoittaen.

  4. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (31)

Voiko puuron valmistaa mantelimaitoon?
Maidon sijaan voi käyttää mantelimaitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Keitin puuroa puurokattilalla koko illan. Annoksessa on maitoa liikaa. Kokeilen seuraavalla kerralla niin että laitan maitoa 1 l. Keitin kyllä kannen alla joten haihtumista ei tapahtunut.
Pitäisikö puuro keittää ilman kantta? Tunnin kiehunut kansi päällä ja vieläkin ihan velliä.
Puuroa keitetään ilman kantta, jotta nestettä pääsee haihtumaan. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kerroskattilassa kun tekee niin maitoa vain 1litra. Vie enemmän aikaa mutta ei pala pohjaan.
Voiko uuniohrapuuroon laittaa omenahilloa sekaan?
Sekaan voi laittaa myös omenahilloa. Myös esim. omenapalaset tai omenaraaste sopivat puuroon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tekisin velliä. Kuinka paljon laitan maitoa?
Suurimoiden määrää voi vähentää noin puoleen velliä tehtäessä. Terv. Kuluttajaneuvonta

Pages