Ohrapuuro Kokonaisista Ohrasuurimoista

Ohrapuuro Kokonaisista Ohrasuurimoista
noin 6:lle
2dlvettä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1,3lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1tlsuolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 45 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla. Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot veteen turpoamaan (esim. yön yli, mutta vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Lisää sitten turvonneisiin ohrasuurimoihin maito, kiehauta ja keitä turvonneita ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 35 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (23)

Tekisin velliä. Kuinka paljon laitan maitoa?
Suurimoiden määrää voi vähentää noin puoleen velliä tehtäessä. Terv. Kuluttajaneuvonta
Satuin tälle sivulle, kun reseptinne mukaan keittämäni puuro uhkaa jäädä velliksi. Keitän isoa annosta, suurimoita laitoin 4,5 dl. Sitten laitoin suhteessa enemmän maitoa, ohjeen mukaan tulisi siis kolminkertainen määrä: 6 dl vettä ja 3,9 l maitoa. Laitoin kuitenkin vasta 6 dl vettä ja 2,5 l maitoa. Olen keittänyt 45 minuuttia, kokonaist suurimot eivät ole puuroksi muotoutuneet. Todella harmi, koska kohta lapset heräävät puurolle. Lopusta puurosta tyttäreni olisi tehnyt ohrapiirakoita. Täytyy todennäköisesti valuttaa ylimääräinen maito pois, koska vetinen velli ei ollut tarkoitukseni. Voin onneksi käyttää valutetun maidon lettutaikinaan. Harmittaa silti. Riisipuuroa olen keittänyt samoja määriä aina niin,että olen kolminkertaistanu resepti.n ja hyvää PUUROa on tullut, ei velliä
Onhan puuron valmistuksessa maito-vesiseos kiehunut kuplahdellen koko keittoajan? Puuro kiinteytyy vielä myös haudutuksen aikana. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onnistuuko puuro maitojauheesta?
Jos puuroon haluaa käyttää maitojauhetta, niin kannattaa ensin keittää suurimot kypsiksi vedessä. Kun suurimot ovat kypsyneet ja vesi imeytynyt suurimoihin, niin lopuksi maitojauhe sekoitetaan pieneen määrään kylmää vettä, sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään suurimoiden joukkoon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Siis huippu hyvää. Miehen kanssa ihastuttiin tähän puuroon!!
Menettelee, mutta ohrapuuroa haudutetaan ainakin 3 tuntia, niin että siitä tulee vaaleanpunaista! Kaikissa ohjeissa puuroja haudutetaan liian vähän aikaa...malttia ja aikaa, niin tulee parasta!
Sama juttu. Sähköisessä haudutuskattilassa pelkkää vettä. Liotettu perunajauho poistaa vaivan ja lopputulos erinomainen.
Ohjeen mukaan tehtiin haudekattilassa (eli vaippakattilassa, jossa vesitila alla ja haudeosassa itse ruoka). Kolmen tunnin keittoajan jälkeenkään ei ollut puuroa vaan velliä. Onko nestettä liikaa vai mistä kiikastaa? Suurimoita oli turvotettu vedessä yön yli. Maito lämmitettiin erikseen mikrossa ennen sen lisäämistä turvonneiden ohrasuurimoiden sekaan.

Pages