Ohrapuuro Kokonaisista Ohrasuurimoista

Ohrapuuro Kokonaisista Ohrasuurimoista
1 t 5 min, josta valmisteluaika 5 min
noin 6:lle
2dlvettä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1,3lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 45 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.

  2. Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot veteen turpoamaan (esim. yön yli, mutta vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. 

  3. Lisää sitten turvonneisiin ohrasuurimoihin maito, kiehauta ja keitä turvonneita ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 35 min välillä sekoittaen.

  4. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

Keitin puuroa puurokattilalla koko illan. Annoksessa on maitoa liikaa. Kokeilen seuraavalla kerralla niin että laitan maitoa 1 l. Keitin kyllä kannen alla joten haihtumista ei tapahtunut.
Pitäisikö puuro keittää ilman kantta? Tunnin kiehunut kansi päällä ja vieläkin ihan velliä.
Puuroa keitetään ilman kantta, jotta nestettä pääsee haihtumaan. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kerroskattilassa kun tekee niin maitoa vain 1litra. Vie enemmän aikaa mutta ei pala pohjaan.
Voiko uuniohrapuuroon laittaa omenahilloa sekaan?
Sekaan voi laittaa myös omenahilloa. Myös esim. omenapalaset tai omenaraaste sopivat puuroon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tekisin velliä. Kuinka paljon laitan maitoa?
Suurimoiden määrää voi vähentää noin puoleen velliä tehtäessä. Terv. Kuluttajaneuvonta
Satuin tälle sivulle, kun reseptinne mukaan keittämäni puuro uhkaa jäädä velliksi. Keitän isoa annosta, suurimoita laitoin 4,5 dl. Sitten laitoin suhteessa enemmän maitoa, ohjeen mukaan tulisi siis kolminkertainen määrä: 6 dl vettä ja 3,9 l maitoa. Laitoin kuitenkin vasta 6 dl vettä ja 2,5 l maitoa. Olen keittänyt 45 minuuttia, kokonaist suurimot eivät ole puuroksi muotoutuneet. Todella harmi, koska kohta lapset heräävät puurolle. Lopusta puurosta tyttäreni olisi tehnyt ohrapiirakoita. Täytyy todennäköisesti valuttaa ylimääräinen maito pois, koska vetinen velli ei ollut tarkoitukseni. Voin onneksi käyttää valutetun maidon lettutaikinaan. Harmittaa silti. Riisipuuroa olen keittänyt samoja määriä aina niin,että olen kolminkertaistanu resepti.n ja hyvää PUUROa on tullut, ei velliä
Onhan puuron valmistuksessa maito-vesiseos kiehunut kuplahdellen koko keittoajan? Puuro kiinteytyy vielä myös haudutuksen aikana. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages