Uuniohrapuuro ja marjasoppa

Uuniohrapuuro ja marjasoppa

Puuro kuuluu monen meidän päivittäiseen ravintoon.  Puurosta saa myös oivallista herkkua esimerkiksi koko perheelle, kun kypsentää sen uunissa.  Herkullinen uunipuuro maistuu kaikille!

Ohrapuuro:
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
n.1lmaitoa
1tlsuolaa
Marjasoppa:
½lmustikoita (pakaste)
2dlpuolukoita (pakaste)
7dlvettä
1dlsokeria
1tlvaniljasokeria
3rklperunajauhoja + tilkka vettä

Valmistusohje

Ohrapuuro: Kaada ohrasuurimot, maito ja suola uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 2 tuntia tai leivinuunin jälkilämmössä yön yli, tällöin lisää nestettä n. ½ litraa. Marjasoppa: Kaada vesi, marjat ja sokerit kattilaan, anna kiehahtaa. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada yhtenäisenä nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan, anna vielä kiehahtaa. Tarjoile vähän jäähtyneenä puuron kanssa. Jos et halua marjasopan pinnalle kalvoa, ripottele siihen hieman sokeria.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä resepti. Lisäisin vaan 1 teelusikka suolaa! Vie vetisyyden pois! Käytin 5 dl vadelmia ja 3 dl mansikoita.