Uuniohrapuuro ja marjasoppa

2 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
- Puuro kuuluu monen meidän päivittäiseen ravintoon.
- Puurosta saa myös oivallista herkkua esimerkiksi koko perheelle, kun kypsentää sen uunissa.
- Herkullinen uunipuuro maistuu kaikille!
Ohrapuuro: | ||
2 | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita |
n.1 | l | maitoa |
1 | tl | suolaa |
Marjasoppa: | ||
½ | l | mustikoita (pakaste) |
2 | dl | puolukoita (pakaste) |
7 | dl | vettä |
1 | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
3 | rkl | perunajauhoja + tilkka vettä |
Valmistusohje
-
Ohrapuuro: Kaada ohrasuurimot, maito ja suola uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 2 tuntia tai leivinuunin jälkilämmössä yön yli, tällöin lisää nestettä n. ½ litraa.
-
Marjasoppa: Kaada vesi, marjat ja sokerit kattilaan, anna kiehahtaa. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada yhtenäisenä nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan, anna vielä kiehahtaa.
-
Tarjoile vähän jäähtyneenä puuron kanssa. Jos et halua marjasopan pinnalle kalvoa, ripottele siihen hieman sokeria.
Kommentoi reseptiä