• Puuro kuuluu monen päivittäiseen ravintoon.
  • Puurosta saa myös oivallista herkkua esimerkiksi koko perheelle, kun kypsentää sen uunissa.
  • Herkullinen uunipuuro maistuu kaikille!

Ainekset annosta

Ohrapuuro:
n.1
l
maitoa
1
tl
suolaa
Marjasoppa:
½
l
mustikoita (pakaste)
2
dl
puolukoita (pakaste)
7
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
rkl
perunajauhoja + tilkka vettä

Ohje

  1. Ohrapuuro: Kaada ohrasuurimot, maito ja suola uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 2 tuntia tai leivinuunin jälkilämmössä yön yli, tällöin lisää nestettä n. ½ litraa.

  2. Marjasoppa: Kaada vesi, marjat ja sokerit kattilaan, anna kiehahtaa. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada yhtenäisenä nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan, anna vielä kiehahtaa.

  3. Tarjoile vähän jäähtyneenä puuron kanssa. Jos et halua marjasopan pinnalle kalvoa, ripottele siihen hieman sokeria.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.