Ohrauunipuuro

ohrapuuro.jpg
1 t 45 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Kouluruokalistojen pitkäaikaista suosikkia ohrapuuroa syövät kaikki sukupolveen katsomatta.
  • Puuro on helppo tehdä, aineet vain mitataan uunivuokaan.
  • Puuro on taloudellista: pienestä määrästä suurimoita syntyy iso määrä ruokaa.
noin 6:lle
2,5dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai 3 dl Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1,3 / 1,5lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito (1,3 l kokonaisiin suurimoihin ja 1,5 l rikottuihin suurimoihin) ja suola ja anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

  2. Paistoaika kokonaisille ohrasuurimoille on n. 1 tunti 45 minuuttia ja rikotuille ohrasuurimoille n. 1 tunti 15 minuuttia. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (44)

Tein uuniohrapuuroa ensimmäistä kertaa. Valitettavasti on sanottava, että ruoasta tuli todella mautonta, ehkä täysmaitoon tehtynä olisi toiminut paremmin?
Uunipuuro on ihanaa, mutta uunipaiston jälkeinen puurovuoan puhdistaminen työlästä. Kertokaa puhdistusvinkkejä?
Leivinpaperi vuokaan, niinkuin tuossa neuvottiin. Kun rypistät paperin pieneksi mytyksi ja kastelet, niin on helppo muotoilla vuoan pohjalle.
Kiitos tästä neuvosta!
Vuoka on helppo puhdistaa, kun laittaa sinne pari ruokalusikallista soodaa ja kuumaa vettä täyteen ja antaa liota yön yli.
Mahtuiko uunipuuro astian pohjalle leivinpaperiarkki tai kaksi?
Voiko uunipuuron valmistaa myös kaura- tai mantelijuomasta?
Kaurajuomasta tulee aivan erinomainen puuro. Käytä maidon tapaan. Oma kokemukseni on, että lisää aivan hieman suolan määrää maitopuuroon verrattuna.
Kaurajuomasta onnistuu ainakin mainiosti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Seuraavana päivänä kylmän puuron kun paistat paistinpannulla voissa, niin jo vain on hyvää!!

Pages