Ohrauunipuuro

ohrapuuro.jpg

Kouluruokalistojen pitkäaikaista suosikkia ohrapuuroa syövät kaikki sukupolveen katsomatta. Puuro on helppo tehdä, aineet vain mitataan uunivuokaan. Puuro on taloudellista: pienestä määrästä suurimoita syntyy iso määrä ruokaa.  Puuropäivä tai pari viikossa sopii myös laihduttajalle.

noin 6:lle

Valmistusohje

Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito ja suola ja anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. Paistoaika kokonaisille ohrasuurimoille on n. 1½ tuntia ja rikotuille ohrasuurimoille n. 1 tunti 15 minuuttia. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (30)

Seuraavana päivänä kylmän puuron kun paistat paistinpannulla voissa, niin jo vain on hyvää!!
Ajattelin tehdä tätä puuroa vain itselleni, säilyykö puuro hyvänä monta päivää jääkaapissa?
Puuro säilyy jääkaapissa pari päivää. Puuron rakenne on kuitenkin parhaimmillaan paistamisen jälkeen vähän aikaa vetäydyttyään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olisiko syytä laittaa jossain vaiheessa kansi päälle; alussa vai lopussa ?
Tarvittaessa kannen voi laittaa päälle paiston loppuvaiheessa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää myös takan jälkilämmössä paistettuna. Lämmitän takan ja laitan uuniritilälle pyrexkulhossa heti lämmityksen jälkeen ja aamulla on ihana rapeakuorinen puuro vielä lämmin. Laitan kannen puuron päälle tunnin parin päästä, niin puuro ei kuivu yöllä ja pysyy lämpimämpänä terv. Pappilanmummo.
Oikein maukasta!
Tein rasvattomaan maitoon ja maito tuntui hieman palavan. Pitäsikö maidon olla rasvaisempaa? Onko kevyt maito hyvä? Muuten maistui kyllä!
Puuroon kannattaa käyttää maitoa, jossa on edes vähän rasvaa. Kevytmaito sopii hyvin. Silloin maito ei pala niin helposti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Niin, jos siul on ns. pallorilli, makkaroiden jälkeen lisää hiiliä, puuro ritilälle ja kansi kiinni. 1½ h. jälkeen se on valmista. Ah vot, kyl on hyvää. Näin tekee Tuomas.

Pages