Kouluruokalistojen pitkäaikaista suosikkia ohrapuuroa syövät kaikki sukupolveen katsomatta. Puuro on helppo tehdä, aineet vain mitataan uunivuokaan. Puuro on taloudellista: pienestä määrästä suurimoita syntyy iso määrä ruokaa.

Ainekset noin 6:lle annosta

Ohje

  1. Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito (1,3 l kokonaisiin suurimoihin ja 1,5 l rikottuihin suurimoihin) ja suola ja anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

  2. Paistoaika kokonaisille ohrasuurimoille on n. 1 tunti 45 minuuttia ja rikotuille ohrasuurimoille n. 1 tunti 15 minuuttia. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.