Aprikoosi-ohrapuuro

Aprikoosi-ohrapuuro
6-8:lle
4dlvettä
100-200gkuivattuja pehmeitä aprikooseja
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1lmaitoa tai vettä
(1-2rklsokeria)
n.½tlsuolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa, lisää kuivatut aprikoosit ja suurimot ja anna niiden imeytyä veteen. Lisää loppu neste, anna kiehahtaa ja sen jälkeen kypsyä (kypsytä rikottuja noin 30 min ja kokonaisia noin 45 min), välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta puuro halutessa sokerilla ja suolalla, välttämättä puuro ei kaipaa kumpaakaan. Hieman nopeammin saat ohrapuuron kun laitat kuivatut aprikoosit ja suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita aprikooseja ja ohrasuurimoita kiehuvassa nesteessä, rikottuja noin 20 min tai kokonaisia noin 35 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Teillä on hyvät sivut, selkeät ja helppo käyttää. Aprikoosi ohrapuuroa aion heti huomenna kokeilla.