Anette Simoska on nuorten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja vuosimallia 2019 – eli Myllyn Parhaan kymmenvuotisen piparihistorian ensimmäinen nuori mestari.

Anetten kotona joulu maistuu tuhdilta appelsiini-suklaamousselta ja ihanan kevyeltä pavlova-marengilta. Joulun kauneimmat mini-pavlovat ovat helppoja valmistaa, ja reseptistä saat 10–13 rapeaa herkkua.

 

Ainekset 10-13 kpl annosta

Marenki:
4
huoneenlämpöistä munanvalkuaista
½
tl
suolaa
250
g
tomusokeria
1
tl
etikkaa
1 ½
rkl
maissitärkkelystä
1 ½
tl
vanilliinisokeria
Appelsiini-suklaatäyte:
100
g
mascarpone-juustoa
200
g
appelsiini-suklaarahkaa
(sokeria maun mukaan)
Ganache tummasta suklaasta:
100
g
tummaa suklaata
1
dl
vispikermaa
Koristeluun:
tuoreita appelsiineja
suklaa-ganachea
karpaloita

Ohje

Marenki

  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.

  2. Erottele huoneenlämpöisten munien valkuaiset keltuaisista.

  3. Lisää valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto pitää muotonsa lisää suola ja siivilöi sekaan tomusokeri pienissä erissä.

  4. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää etikka. Jatka sekoittamista vielä muutama minuutti ja lisää sitten maissitärkkelys sekä vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja kiinteäksi massaksi.

  5. Pursota tai lusikoi marengista pienehköjä kuppeja leivinpaperille.

  6. Paista ensin 5 min 200 °C asteessa. Laske lämpö sitten 110 °C ja paista vielä 40 min.

  7. Anna marenkien jäähtyä huoneenlämmössä ennen täyttöä.

Appelsiini-suklaatäyte

  1. Valmista täyte marenkien paistuessa. Vatkaa mascarpone pehmeäksi ja lisää joukkoon rahka.

  2. Maista ja lisää halutessasi ripaus sokeria.

  3. Sekoita tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan marenkien täyttöä.

Ganache tummasta suklaasta

  1. Valmista ganache, kun marengit ovat jo tulleet uunista.

  2. Lämmitä kerma kattilassa melkein kiehuvaksi ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita seos tasaiseksi ja valuvaksi.

  3. Anna ganachen jäähtyä pieni hetki ennen käyttöä.

Täyttö ja koristelu

  1. Pese appelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.

  2. Dippaa siivut ganacheen ja anna hetki kuivua.

  3. Pursota tai lusikoi appelsiini-suklaatäytettä pavlovien sisään.

  4. Koristele valmiit mini-pavlovat appelsiinisiivuilla, karpaloilla ja suklaa-ganachella.

Resepti:
Anette Simoska

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.