Anette Simoskan jouluiset mini-pavlovat

Anette Simoska on nuorten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja vuosimallia 2019 – eli Myllyn Parhaan kymmenvuotisen piparihistorian ensimmäinen nuori mestari. Anetten kotona joulu maistuu tuhdilta appelsiini-suklaamousselta ja ihanan kevyeltä pavlova-marengilta. Joulun kauneimmat mini-pavlovat ovat helppoja valmistaa, ja reseptistä saat 10–13 rapeaa herkkua.
Marenki: | ||
4 | huoneenlämpöistä munanvalkuaista | |
½ | tl | suolaa |
250 | g | tomusokeria |
1 | tl | etikkaa |
1 ½ | rkl | maissitärkkelystä |
1 ½ | tl | vanilliinisokeria |
Appelsiini-suklaatäyte: | ||
100 | g | mascarpone-juustoa |
200 | g | appelsiini-suklaarahkaa |
(sokeria maun mukaan) | ||
Ganache tummasta suklaasta: | ||
100 | g | tummaa suklaata |
1 | dl | vispikermaa |
Koristeluun: | ||
tuoreita appelsiineja | ||
suklaa-ganachea | ||
karpaloita |
Valmistusohje
Marenki
-
Laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.
-
Erottele huoneenlämpöisten munien valkuaiset keltuaisista.
-
Lisää valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto pitää muotonsta lisää suola ja siivilöi sekaan tomusokeri pienissä erissä.
-
Sekoita seos tasaiseksi ja lisää etikka.
-
Sekoita vielä muutama minuutti ja lisää sitten maissitärkkelys sekä vanilliinisokeri.
-
Sekoita tasaiseksi ja kiinteäksi massaksi.
-
Pursota tai lusikoi marengista pienehköjä kuppeja leivinpaperille.
-
Paista ensin 5 min 200 °C asteessa. Laske lämpö sitten 110 °C ja paista vielä 40 min.
-
Anna marenkien jäähtyä huoneenlämmössä ennen täyttöä.
Appelsiini-suklaatäyte
-
Valmista täyte marenkien paistuessa.
-
Vatkaa mascarpone pehmeäksi ja lisää joukkoon rahka.
-
Maista ja lisää halutessasi ripaus sokeria.
-
Sekoita tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan marenkien täyttöä.
Ganache tummasta suklaasta
-
Valmista ganache, kun marengit ovat jo tulleet uunista.
-
Lämmitä kerma kattilassa melkein kiehuvaksi ja lisää joukkoon suklaa.
-
Sekoita seos tasaiseksi ja valuvaksi.
-
Anna ganachen jäähtyä pieni hetki ennen käyttöä.
Täyttö ja koristelu
-
Pese appelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
-
Dippaa siivut ganacheen ja anna hetki kuivua.
-
Pursota tai lusikoi appelsiini-suklaatäytettä pavlovien sisään.
-
Koristele valmiit mini-pavlovat appelsiinisiivuilla, karpaloilla ja suklaa-ganachella.
Kommentoi reseptiä