Joulubruchetat

Joulubruchetat

Tällä kertaa bruchetat tehdään herkullisille lehteville pohjille. Se onnistuu käyttämättä torttu- tai voitaikinaa.

Saat vegaanisia bruschettoja, kun korvaat vuohenjuuston kasvirasvajuustolla, jota raastat lehtevien leipien päälle vuohenjuuston tilalle.

Halutessasi voit paistaa paloja sellaisenaan ensin 5-10 minuuttia, lisätä täytteet puoliraaoille taikinapaloille ja jatkaa paistamista kauniin värisiksi. Näin syntyy lehtevin tulos.

Mainio tarjottava pikkujoulun aikaan ja uudenvuoden juhliin.

15-20 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinaa (500 g)
tai Myllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Päälle:
3kplisoa punasipulia
5valkosipulinkynttä
2rkloliiviöljyä
2tlhiutalesuolaa
2rklhunajaa
4tomaattia
1rklkuivattua tai tuoretta rosmariinia
1tlrouhittua mustapippuria
200gvuohenjuustoa
½granaattiomena

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan.

Viipaloi punasipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paahda nämä pannulla öljy-hunaja-suolaseoksessa 5 minuuttia. Hienonna tomaatit ja lisää ne pannulle. Mausta seos hienonnetulla rosmariinilla ja mustapippurilla.

Viipaloi vuohenjuusto ja ota granaattiomenasta siemenet erilleen.

Leikkaa jokainen taikinalevy terävällä veitsellä 3–4 palaan, asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille.

Jaa palojen päälle paistettu täyte sekä levitä pintaan vuohenjuustosiivuja ja granaattiomenansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia kauniin värisiksi.  Nauti lämpiminä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)