Joulukinkku Ruiskuoressa

Joulukinkku Ruiskuoressa
  • Joulukinkun paistaminen tuo monelle viimeistään sen oikean joulun tunteen.
  • Ruistaikinakuorrute pitää kinkun mehevänä ja antaa sille myös makua.
n.10kgkinkku
2-3pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (1-1½ kg)
kananmunaa

Valmistusohje

KINKUN KYPSENTÄMINEN: 

Pieni kinkku sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokaudessa, kinkku sulatetaan aina omassa pakkauksessaan kylmässä, sisälämmön olisi hyvä nousta noin + 10-asteeseen. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi, laita kinkku uunipannulle ritilän päälle kamarapuoli ylöspäin, työnnä lihalämpömittarin kärki kinkun paksuimman kohdan keskelle, ei kuitenkaan luuhun asti. 

Kypsennä kinkku 125-asteisessa uuninlämmössä, pienen kinkun voi paistaa hiukan korkeammassakin lämmössä, noin 150-asteessa. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan (noin 1 tunti/1 kg), laita uunipannulle vähän vettä kastiketta varten. 

Kinkku on kypsää, kun sisälämpötila on 85-astetta paista kinkku hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta ehdit kuorruttaa sen. Voit halutessasi käyttää myös valmiiksi kypsytettyä kinkkua. Muista poistaa  kypsästä kinkusta nahka!  

TAIKINAKUORI: 

Kaaviloi 2-3 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa ohueksi isoksi levyksi. Nosta taikina kinkun päälle ja muotoile se käsin pintaan sopivaksi. Voitele munalla. Tee lopusta taikinasta pieniä kuvioita piparimuotilla ja painele ne kiinni voiteluun, voitele vielä kuviotkin.

Pistele kuorrutusta tai voit tehdä myös pintaan koristeviiltoja. Paista taikinakuorrutus kypsäksi eli n. 225-asteisen uunin keskitasolla niin, että kuorrutus saa väriä.

VINKKI! Kinkun kanssa tarjottavaksi kannattaa valmistaa perinteistä porkkanalaatikkoa ja muita joulun laatikkoruokia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Siis eikö kinkku paistetakaan koko aikaa valmiin ruiskuoren sisällä, vaan vasta kypsymisen jälkeen kuorrutetaan hetken aikaa uunissa? Jääkö sinappi-korppujauhevaihe näin ollen kokonaan väliin?
Ruiskuori kinkulle on vaihtoehto sinappikuorrutteelle. Molemmat tehdään kinkulle paistamisen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Niin hyvää.
Ruiskuoressa voi myös paistaa kinkun.Tulee tosi mehevä.
Laitetaanko kinkku paistopussiin, vai voiko sen paistaa myös ilman sitä?
Kinkun kuorrutus tehdään ilman paistopussia. Muuten kinkun voi kypsentää paistopussissa. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Kuinka hyvin ja siististi kinkku on leikattavissa, kun päällä on ruiskuori? Kuinka kinkku säilyy tuon kuorrutteen kera verrattuna ilman kuorta? Kiva uusi idea ja nuo piparikuviot ovat piriste. Kauniin näköinen kinkku.
Kinkku on siististi leikattavaissa myös ruiskuoren kanssa. Kinkku säilyy samalla tavalla ruiskuoren kanssa kuin muutenkin. Terveisin, kuluttajaneuvonta.