Ota kinkku ajoissa sulamaan, sillä kinkun koosta riippuen sulaminen voi kestää jopa viisi vuorokautta. Sulanut kinkku säilyy jääkaapissa parisen päivää, joten kannattaa ottaa se ennemmin ajoissa sulamaan kuin myöhässä.

Kinkun sulatukseen tarvittava aika riippuu painosta ja siitä, missä lämpötilassa sulatat kinkun. 

Pakastettu kinkku kannattaa sulattaa hitaasti kylmässä, esimerkiksi jääkaapissa tai ulkolämpötilan ollessa suotuisa (- 2 °C - + 5 °C) esimerkiksi parvekkeella.

Ainekset annosta

Ainekset:
1
pakastettu kinkku

Ohje

Tässä sulatusohjeet eri painoisille kinkuille jääkaappilämpötilassa (n. +4 °C):

  1. Pieni kinkku (2-3 kg) sulaa 1-2 vuorokaudessa.
  2. Keskikokoinen kinkku (4-7 kg) sulaa 2-3 vuorokaudessa
  3. Ison kinkun (8-12 kg) sulaminen vie 4-5 vuorokautta.

Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön ennen kinkun paistamista. Kinkun sisälämmön tulisi olla n. +8-+10 astetta uuniin laitettaessa.

Jääkaappilämpöisen kinkun lämpiäminen kestää n. tunnin kiloa kohti. Iso kinkku kannattaa siis ottaa huoneenlämpöön jo puoli vuorokautta ennen paistamista, pikkukinkulle riittää parisen tuntia.

Katso myös ohjeet: Kinkun kuorrutus ja Kinkun paisto.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.