Kinkun sulatus

Kinkun sulatus

Katso myös ohjeet: Kinkun kuorrutus ja Kinkun paisto.

Valmistusohje

Pakastettu kinkku kannattaa sulattaa hitaasti kylmässä, esimerkiksi jääkaapissa tai ulkolämpötilan ollessa suotuisa esimerkiksi parvekkeella. Kinkku tulee ottaa ajoissa sulamaan, sillä kinkun koosta riippuen sulaminen voi kestää jopa viisi vuorokautta. Pieni kinkku (2-3 kg) sulaa 1-2 vuorokaudessa, keskikokoinen kinkku (4-7 kg) 2-3 vuorokaudessa ja ison kinkun (8-12 kg) sulaminen jääkaappilämpötilassa vie 4-5 vuorokautta. Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi ennen kinkun paistamista. Kinkun sisälämmön tulisi olla n. +10 astetta uuniin laitettaessa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)