Kinkun sulatus

Kinkun sulatus
36 t , josta valmisteluaika 5 min
  • Ota kinkku ajoissa sulamaan, sillä kinkun koosta riippuen sulaminen voi kestää jopa viisi vuorokautta.
  •  
  • Kinkun sulatukseen tarvittava riippuu painosta ja siitä, missä lämpötilassa sulatat kinkun.
  •  
  • Pakastettu kinkku kannattaa sulattaa hitaasti kylmässä, esimerkiksi jääkaapissa tai ulkolämpötilan ollessa suotuisa esimerkiksi parvekkeella.

Tässä sulatusohjeet eri painoisille kinkuille jääkaappilämpötilassa (n. +4 c):

  1. Pieni kinkku (2-3 kg) sulaa 1-2 vuorokaudessa.

  2. Keskikokoinen kinkku (4-7 kg) sulaa 2-3 vuorokaudessa

  3. Ison kinkun (8-12 kg) sulaminen vie 4-5 vuorokautta.

Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi ennen kinkun paistamista. Kinkun sisälämmön tulisi olla n. +10 astetta uuniin laitettaessa.

Katso myös ohjeet: Kinkun kuorrutus ja Kinkun paisto.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)