Kinkun kuorrutus

Kinkun kuorrutus

Kuorrutus viimeistelee joulukinkun! Katso myös ohjeet: Kinkun sulatus ja Kinkun paisto.

Valmistusohje

Paista kinkku ensin kypsäksi Kinkun paisto -reseptin mukaisesti. Voitele kinkun pinta sinapilla ja ripottele päälle ruiskorppujauhoja. Koristele pinta kauniisti neilikoilla. Paista kinkkua tämän jälkeen 225–250-asteisessa uunissa (keskiosassa) vielä 7–10 min ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea. Vaihtoehtoisesti voit kuorruttaa kinkun valmiilla pakastetaikinalla: Kaaviloi 2-3 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa ohueksi isoksi levyksi. Nosta taikina kinkun päälle ja muotoile se käsin pintaan sopivaksi. Voitele munalla. Tee lopusta taikinasta pieniä kuvioita piparimuotilla ja painele ne kiinni voiteluun, voitele vielä kuviotkin. Pistele kuorrutusta tai voit tehdä myös pintaan koristeviiltoja. Paista taikinakuorrutus kypsäksi eli n. 225-asteisen uunin keskitasolla niin, että kuorrutus saa väriä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)