• Tällä spagettikeitolla hurmaat ystäväsi!
  • Voit tehdä myös juhliin isomman määrän.
  • Itämaisuutta ja makua tuo kookosmaito ja mausteet.
  • Chilin määrä vaikuttaa keiton voimakkuuteen, jos käytät chilipalkoa, poista siitä siemenet (liian väkeviä/karvaita).
  • Helppo soppa, vaikka aineita onkin paljon, nopea tehdä.
  • Jos haluat keitosta vähärasvaisempaa, osta kevyttä kookosmaitoa ja jätä käyttämättä aurinkokuivattujen tomaattien liemi.

Ainekset 6-8:lle annosta

6
dl
vettä
1
tlk
kookosmaitoa (4 dl, mieluiten kevyttä)
n.300
g
marinoituja kirjolohisuikaleita
1
ps
wok-vihanneksia esim. valmis pakastevihannessekoitus, jossa on esim. paprikaa, sipulia, kidneypapuja, papuja ja maissia
100
g
suppilovahveroita tai siitakesieniä
100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja (liemineen)
n.1
rkl
currytahnaa
1
rkl
kalafondia (tai 2 kalaliemikuutiota)
n.1
cm
chilipaprikaa hienonnettuna (tai ½ tl chilijauhetta)
2
rkl
sitruunamehua
1
iso sipuli renkaina
tilliä

Ohje

  1. Laita isoon teflon-kattilaan kiehumaan vesi ja kookosmaito. Kun neste kiehuu, lisää kaikki ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Chilin määrä vaikuttaa keiton maun voimakkuuteen.
  2. Anna kypsyä pastan lisäämisen jälkeen viitisen minuuttia. Jos haluat, lisää joukkoon kypsymisen viime minuutilla 1 ruukku suikaloitua salaattia. Se antaa ruualle väriä ja herkullisuutta.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

14 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.