Haettu sivustolta 21.9.2023
Tämä ihana ja pikainen ateria syntyy edelliseltä aterialta jääneestä spagetista, jolloin sen valmistaminen on nopeaa, mutta voit halutessasi keittää spagetin pizzapohjaa varten.
Spagettipizzapohjia voi valmistaa kerralla isomman määrän ja pakastaa ne esipaistettuna myöhempää käyttöä varten. Käytä päällykseen haluamiasi täytteitä.
Ainekset 3 isoa (halk noin 25 cm) tai yksi uunipellillinen annosta
1
pkt (300 g)
2
keskikokoista kananmunaa
1½
dl
maitoa tai kasvijuomaa
250
g
mozzarella-juustoraastetta
**) Mikäli käytät edelliseltä aterialta jäänyttä spagettia, joka on keitetty ohjeen mukaisesti, eikä sitä ole koko paketillista, suhteuta muut ainekset spagetin määrän mukaisesti.
Täyte-ehdotuksia:
tomaattipyre/tomaattimurska
tomaattisiivuja
tuore tai kylmäsavustettu lohi, tonnikala, katkaravut, paistettu jauheliha, kinkku, aurinkokuivatut tomaatit, ananas, kypsennetty broileri
oregano
juustoraaste
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Keitä Myllyn Paras Gluteeniton Spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, mikäli sinulla ei ole edelliseltä aterialta jäänyttä spagettia.
- Valuta hyvin ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Sekoita kananmunat, maito ja juustoraaste isossa kulhossa sekaisin.
- Kaada keitetty ja valutettu spagetti kananmunamassan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Mikäli taas käytät pienempiin pizzoihin esimerkiksi vuokia tai uuninkestäviä paistinpannuja, voitele ne öljyllä.
- Kaada spagettiseos uunipellille tai vuokiin, taputtele se lusikalla noin 1,5 cm paksuiseksi ja muotoile sitä hieman reunoiltaan tasaisemmaksi.
- Paista pohjaa 225-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja kananmunamassa kiinteytynyt myös keskeltä.
- Ota pohja pois uunista ja täytä haluamillasi täytteillä.
- Paista vielä noin 5-7 minuuttia, kunnes juusto päällä on sulanut.
- Anna pohjan jäähtyä hyvin, mikäli pakastat sen myöhempää käyttöä varten.
Resepti:
Hanna Skyttä
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua