Railakas Raketti Spagetti paistos

Railakas Raketti Spagetti paistos

Railakas Raketti Spagetti on hauskan väristä, puna-kelta-vihreää pätkäspagettia. Paistos on kuin lasagne, mutta tehty spagetista ja sikäli helppoa syödä ja nopeampi valmistaa. Koska paistoksessa on kypsät aineet, riittää kun pidät paistosta uunin keskitasolla kuumahkossa uunissa hetken aikaa saavuttaaksesi kauniin värin.

4-6:lle
1psMyllyn Paras Railakas Raketti Spagettia (350 g)
tai Raketti Spagettia (350 g)
Jauhelihakastike:
300gjauhelihaa
2sipulia
2-3porkkanaa
500gtomaatteja
3-5valkosipulinkynttä
2-3dllihalientä (vettä+lihaliemikuutio)
½-1tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
½tlrouhittua mustapippuria
2tlbasilikaa
Valkokastike:
50gvoita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1lmaitoa
½-1tlviherpippuria

Valmistusohje

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja pieniksi paloiksi pilkotut tomaatit. Lisää lihaliemi ja mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.  Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja mausta.  Keitä Raketti Spagetit kiehuvassa vedessä 6 min. Valuta lävikössä huuhdellen kylmällä vedellä.  Levitä voideltuun laakeaan vuokaan puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle puolet Raketti Spagetista ja sitten puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta.  Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Tämä on todella herkullinen resepti. Vinkki: mausta valkokastike ripauksella muskottipähkinäjauhetta, sitten vasta onkin namia!
Tästä tulee vähintään yhtä namia gnocchi-pastasta tehtynä.
ihanaa !
Perheemme nuorison mielestä tämä on parasta mitä kotikeittiöstä on tarjottu.
Spagettivuoka erinomaista! Siitä voi tehdä myös monen- laisia variaatioita. Terv.Heljä Piispa.
Kiitos, ruoasta tuli tosi hyvää!