• Railakas Raketti Spagetti on hauskan väristä, puna-kelta-vihreää pätkäspagettia.
  • Paistos on kuin lasagne, mutta tehty spagetista ja sikäli helppoa syödä ja nopeampi valmistaa.
  • Koska paistoksessa on kypsät aineet, riittää kun pidät paistosta uunin keskitasolla kuumahkossa uunissa hetken aikaa saavuttaaksesi kauniin värin.

Ainekset 4-6:lle annosta

Jauhelihakastike:
300
g
jauhelihaa
2
sipulia
2-3
porkkanaa
500
g
tomaatteja
3-5
valkosipulinkynttä
2-3
dl
lihalientä (vettä+lihaliemikuutio)
½-1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
basilikaa
Valkokastike:
50
g
voita
1
l
maitoa
½-1
tl
viherpippuria

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja pieniksi paloiksi pilkotut tomaatit. Lisää lihaliemi ja mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.  Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja mausta. 

  2. Keitä Raketti Spagetit kiehuvassa vedessä 6 min. Valuta lävikössä huuhdellen kylmällä vedellä. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle puolet Raketti Spagetista ja sitten puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.