Kaurainen Nokkospesto Kukka Makaroneille

Kaurainen Nokkospesto Kukka Makaroneille

Helppo ja herkullinen pastan lisäke. Kauralese on terveellisempi ja paljon halvempi vaihtoehto kuin pinjansiemenet. Nuoret nokkoset ovat tähän parhaita. Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela valmistavat tämän nokkospeston.

noin 4:lle
Pasta:
6dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
tai Keltainen Sydän Makaronia
Pesto:
6-8dltuoreita nokkosenlehtiä
1basilikaruukku
4-8pilkottua valkosipulinkynttä
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1½-2dloliiviöljyä
dlparmesaanijuustoraastetta
½tlsuolaa

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan 7 minuuttia kiehuvassa vedessä. Laita puhdistetut nokkosenlehdet kiehuvaan veteen ja anna niiden olla siinä 2-3 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta vesi pois. Huuhdo kylmällä vedellä. Laita korkeaan kannuun kaikki ohjeen aineet ja soseuta ne keskenään tasaiseksi paksuhkoksi tahnaksi sauvasekoittimella. Myös monitoimikoneessa voi tehdä saman. Öljyn määrä riippuu hieman nokkosten määrästä ja kosteudesta, peston kuuluu olla miellyttävän kiinteää, mutta ei liian paksua. Tarjoile kesäisen juuri keitetyn Keltainen Kukka tai Keltainen Sydän Makaronien kanssa. Hyvää sellaisenaan tai lisäksi mukana voi olla vaikkapa grillattua kanaa tai kalaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)