Isänpäivä alkaa perinteisesti sänkyyn kannetulla aamiaisella ja omin pienin käsin tehtyjen lahjojen antamisella. Pieteetillä askarrellut kortit ja käsityöt kaipaavat seurakseen myös makulahjoja. 

Isänpäivää alettiin juhlia ensimmäisenä Yhdysvalloissa, mutta vuonna 1949 isien juhlapäivä saapui kauppiaiden aloitteesta myös Pohjoismaihin. Viralliseksi juhlapäiväksi se kuitenkin hyväksyttiin vasta vuonna 1987, kun se lisättiin kalentereihin ja merkittiin myös liputuspäiväksi. Maailmalla merkkipäivän ajankohta vaihtelee, mutta Suomessa päiväksi on vakiintunut marraskuun toinen sunnuntai.

 

Isät ovat päivänsä ansainneet, sillä he auttavat jälkikasvuaan läksyissä, ja leikkivät, puolustavat, opastavat ja ohjeistavat lapsosiaan elämän mutkaisilla poluilla. Näytä arvostuksesi isää kohtaan leipomalla hänelle isänpäivänä suolaisia ja makeita herkkuja! Täytekakut, kääretortut ja erilaiset piirakat ovat maukkaita tarjottavia. Monet ovat myös niin helppotekoisia, että lapset voivat hyvin auttaa leivonnassa. 

Herkullista isänpäivää!

Tässä ehdotuksemme isänpäivän herkkupöydästä

Klikkaa kuvasta resepteihin

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä