Leipurin kreemi eli Crème Pâtissière on kondiittorimestarien perusohje, josta löytyy lukuisia muunnelmia. Klassista reseptiä on tässä yksinkertaistettu herkullisuudesta tinkimättä. Kokeile täytteeseen erilaisia marjoja ja hedelmiä sesonkeja seuraillen. Suolapistaasit ja sitruuna-verbena viimeistelevät maut.

Ainekset 8 annosta

Vaniljatäyte:
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljauutetta
½
kg
mansikoita
2
rkl
suolattuja pistaasipähkinöitä, murskattuna
1
rku
sitruunaverbenaa tai minttua

Ohje

  1. Painele sulatettu taikina ohueksi kerrokseksi piirakkavuokaan. Paista kypsäksi 220- asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Sekoita vaniljakreemin ainekset keskenään sähkövatkaimella. Levitä täyte jäähtyneen piiraspohjan päälle.
  3. Kokoa päälle tuoreet marjat, pistaasipähkinät ja yrtit.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.