Trattoria da Erminio

Italiassa sanotaan "A tavola non s'invecchia" suomeksi käännettynä  "Pöydässä ei vanheta". Merkityksen kera vapaasti käännettynä: "Hyvä ruoka pitää nuorena". Tätä mottoa pyrin noudattamaan aina, kun vedän kotitrattorian keittiössä esiliinani nauhat selän taakse solmuun. 

Valmistan ruokaa käytännössä päivittäin, enimmäkseen italialaista kokoperheen kotiruokaa. Noudatan keittiössä italialaisen ruokakulttuurin filosofiaa: tuoreita, hyviä raaka-aineita ja rehellisiä makuja yhdistettynä perinteiden kunnioitukseen ja uuden kokeilemisen iloon. Ruoka ei ole minulle pelkkää ruuanlaittoa ja syömistä, vaan myös perehtymistä ruokakulttuuriin, tarinoita ruokien takaa, kokeilemista ja uuden löytämistä. Italian lisäksi gastronominen kiinnostukseni suuntautuu enimmäkseen Aasiaan ja Intiaan.

Ruuanlaiton lisäksi pyörittelen keittiössä pizza- ja leipätaikinoita, joihin suhtaudun gramman tarkkuudella. Leivontaa olen harrastanut kymmenisen vuotta, joista muutaman viimeisimmän hapanjuuren kanssa.

Mielestäni leipomisessa ja ruuanlaitossa on tärkeätä pitää ajatus mukana ja välttää sitä kaikkein matalinta aitaa. Hyvä ruoka on kokonaisuus, joka koostuu monesta huolellisesti valmistetusta palasta. Tärkeintä ei ole helppous ja nopeus vaan herkullinen lopputulos.

Blogia kirjoittaa Erkki Böckerman. Hänellä on oma blogi myös osoitteessa noin65g.com