Parhaat munkkivinkit

Parhaat munkkivinkit

Herkulliset, sokeroidut munkit kuuluvat etenkin vappuun. Monissa kodeissa munkkien leipominen ja paistaminen on koko perheen yhteinen, odotettu perinne. Munkkitaikina kannattaa tehdä hieman eri tavalla kuin tavallinen pullataikina ja toki munkkien paistamisessakin on omat niksinsä. Vinkkiemme avulla teet meheviä ja suussa sulavia munkkeja.

Munkkitaikinan tekeminen:

  • Kädenlämpöiset aineet, jotta hiiva toimii.
  • Ei liikaa sokeria munkkitaikinaan, koska pintaan tulee sokeria.
  • Alusta puolikarkeilla vehnäjauhoilla vähitellen, vaivaa pehmeäksi. Ei liikaa jauhoja, pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat munkit.
  • Melko vähän rasvaa loppuvaiheessa, koska munkkeihin tulee rasvaa paistossa.
  • Taikinan kohotus lämpimässä peitettynä, esim. lämminvesialtaan päällä tai 40-asteisessa uunissa.
  • Leivo oma taikina pikkupulliksi, kohota oikein hyvin lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Munkkien paisto:

  • Kuumenna kasviöljy isossa valurautapadassa.
  • Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon.
  • Varo, ettei rasva kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa!
  • Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!
  • Tee kohonneisiin pikkupulliin sormin reikä keskelle ja paista munkkirinkelit upporasvassa molemmin puolin.
  • Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa.
  • Laita uudet munkit rasvaan.

Katso munkkirinkelien resepti.

Katso myös video munkkien tekemisestä!

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.