Parhaat voileipäkakkuvinkit

Kinkkuvoileipakakku

Ohjeillamme onnistut hyydytetyn voileipäkakun tekemisessä.

1. Voileipäkakku tehdään perinteisesti vuokaleipään, mutta sen voi tehdä myös hyydytettynä pyöreän pohjan päälle.

2. Koska voileipäkakut on usein tarkoitettu isommalle porukalle tarjottaviksi, täytteeksi kannattaa valita mahdollisimman monille ruokailijoille sopivaa, esim. laktoosittomia täytteitä.

3. Voileipäkakun kostutus on tärkeää, jotta kakku ei jää kuivaksi, sama koskee niin perinteisempää kuin hyydytettyä kakkua.

4. Perinteiseen voileipäkakkuun tehdään usein kaksi täytettä, mutta hyydytettyyn riittää yksi.

5. Täytteen pohjaksi sopivat paksut jogurtit ja tuorejuustot yrtein tai pippurein maustettuina. Majoneesia ei tarvita, mutta toki silläkin on omat kannattajansa.

6. Makua antamaan sopii kinkku- tai meetvurstitäyte, lohi- tai savukalatäyte, tsatsikitäyte, sienitäyte tai vahvat juustot. Kokeile kinkkuvoileipäkakun, lohivoileipäkakun tai kasvisvoileipäkakun reseptejä!

7. Voileipäkakkuja voi tehdä ajoissa pakastimeen ja sulattaa ne hitaasti yön yli jääkaapissa ja koristella juhlapäivänä.

8. Liivakon käyttöä ei tarvitse pelätä! Pehmennä liivakkoja 5 minuuttia kylmässä vedessä, puristele pehmeistä liivakoista vesi pois, sulata liivakot kuumaan liemitilkkaan ja sekoita hieman jäähtynyt liivakkoliemi täytemassaan. Levitä täyte heti muotoonsa. Anna hyytyä rauhassa kylmässä.

9. Satsaa näyttävään koristeluun ja tarjoiluastioihin.

Katso kuvan Pyöreä Voileipäkakku -resepti.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.