Voitaikina-omenaruusut

Voitaikina-omenaruusut
6 kpl
Taikina:
3kplMyllyn Paras Voitaikinalevyjä
Täyte:
isoa punaista omenaa
1rklsitruunamehua (tai sitruunamehutiivistettä)
tlsokeria
1rklvaniljasokeria
kanelia
tomusokeria

Valmistusohje

Ota voitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Valmistele sillä välin omenat. Laita sitruunamehu valmiiksi mikronkestävään kulhoon. Pese omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi (paksuus noin 2 mm). Kääntele valmiita siivuja sitruunamehussa, joka estää omenan pinnan tummumisen. Sekoita omenansiivujen joukkoon lopuksi sokeri. Kypsennä siivuja mikrossa noin 650 W 3 minuuttia. Pysäytä mikro muutamaan otteeseen ja sekoittele. Siivut ovat pehmenneet tarpeeksi, kun niitä pystyy taivuttamaan rullalle. Tarkka kypsennysaika riippuu siivujen paksuudesta ja mikron tehosta. Leikkaa voitaikinalevyt pituussuunnassa kahtia. Ohenna kaulimella niin, että taikinapalan pituus kasvaa suunnilleen kaksinkertaiseksi. Ripottele kaulittujen levyjen pinnalle vaniljasokeri ja reilusti kanelia. Asettele levyn reunalle omenansiivuja niin, että niiden pyöreä kuorireuna tulee taikinalevyn ulkopuolelle. Käännä voitaikinan toinen puoli kaksinkerroin omenansiivujen päälle. Kieritä rullalle. Nosta rullat paperisiin vuokiin muffinssipellin koloihin. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Suojaa pinta paiston aikana alumiinifoliolla, jos omenoiden kuoriosa alkaa saada väriä. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Lisään itse vielä makua antamaan omena-kanelihilloa sekä kanelisokeria taikinan päälle ennen omenien laittoa.
Maukkaita olivat jäätelön kera!
Ovatpa mauttomia! Kauniita tosin, mutta makua kehiteltävä vielä.
Aivan mahtavan näköiset! Kauniit kuin kukat. Helppo tehdä ja sulavat suussa... Kiitos aivan upeasta ohjeesta! Karoliina