Vadelma-suklaamuffinssit mansikkakuorrutteella

Vadelma-suklaamuffinssit mansikkakuorrutteella
1 t 25 min, josta valmisteluaika 15 min

Someleipurimme Anetten muffinssit nostavat äitienpäivänä hymyn jokaisen äidin ja mamman huulille. Valmista reseptistä noin 15 vadelma-suklaamuffinssia mansikkakuorrutteella ja koristele herkut vaikkapa äitisi suosikkimarjoilla.

n. 15 kpl
Vadelma-suklaamuffinssit:
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 ½dlhienoa sokeria
½dltummaa kaakaojauhetta
1tlleivinjauhetta
¼tlsuolaa
1kananmuna
1dlmaitoa
1dlrypsiöljyä
1tlvaniljasokeria
15palaa tummaa suklaata
15vadelmaa
Mansikkakuorrute:
200gjääkaappikylmää voita
n. 6 ½dltomusokeria
3–4rklmaitoa
15gpakastekuivattuja ja jauhettuja mansikoita
pari tippaa punaista geeliväriä halutessasi intensiivisemmän sävyn
Koristeluun:
tuoreita mansikoita ja vadelmia
tuoreiden yrttien lehtiä

Valmistusohje

Vadelma-suklaamuffinssit:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa ja lisää munavaahtoon kuivat aineet ja maito samalla sekoittaen.

  4. Lisää viimeisenä öljy ja sekoita tasaiseksi.

  5. Annostele taikinaa keskikokoisiin muffinssivuokiin noin 1–1,5 ruokalusikallista ja upota jokaiseen muffinssiin yksi pala tummaa suklaata ja yksi vadelma.

  6. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

  7. Anna jäähtyä.

 

Mansikkakuorrute:

  1. Paloittele jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi ja pehmennä sähkövatkaimella.

  2. Lisää voihin tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

  3. Lisää maito samalla sekoittaen ja lopuksi murskatut, pakastekuivatut mansikat.

  4. Kuorrute on valmis, kun sen koostumus on kuohkea ja se pitää hyvin muotonsa.

  5. Sekoita joukkoon pari tippaa punaista elintarvikeväriä, jos haluat intensiivisemmän sävyn.

  6. Lusikoi valmis kuorrute pursotuspussiin.

 

Muffinssien kuorrutus ja koristelu:

  1. Poista jäähtyneet muffinssit vuoista.

  2. Pursota munffinsseihin kuorrutetta pyöreällä tyllalla. Aloita pursottaminen ulkoreunalta ja liikuta tyllaa pikkuhiljaa keskelle.

  3. Koristele muffinssit tuoreilla mansikoilla, vadelmilla ja tuoreilla yrtin lehdillä.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Mukavat muffinssit. Kaunis koristelu. Voisin tehdä reseptillä itsekin. Kiitos !