Uudenvuoden menu

Tässä ehdotuksemme uudenvuoden juhlapöydästä

Klikkaa kuvasta resepteihin

Uudenvuoden ruokia

Uudenvuodenjuhla on hyvä syy kutsua ystävä kokoon muistelemana mennyttä vuotta ja juhlia uuden alkamista. Perinteisiä uudenvuoden aaton ruokia ovat esimerkiksi nakit ja perunasalaatti. Aterian seuraksi kannattaa valmistaa pikkusuolaisia ja muita naposteltavia, joita on helppo nauttia pitkin iltaa. Juhlan tarjoilut kruunaa uudenvuoden booli.

Erilaiset suolaiset piirakat ovat hyviä tarjottavia, sillä ne pysyvät maukkaina pitemmänkin aikaa. Kannattaa kokeilla esimerkiksi maukasta vuohenjuusto kinkkupiirakkaa, trendikästä Härkis-piirakkaa tai perinteistä lohipiirakkaa.

Piirakan seurana maistuu salaatti. Vihersalaatin sijaan voit tarjota esimerkiksi ruokaisaa Uudenvuoden pastasalaattia, tyylikästä jyväpasta-savuhärkäsalaattia tai näyttäviä salaattiveneitä.

Uudenvuoden jälkiruuat ja kakut

Juhlavan illallisen päätteeksi on hyvä tarjota juhlan arvolle sopivaa jälkiruokaa. Uudenvuoden kakku voi olla esimerkiksi amerikkalaistyylinen juustokakku tai makeampana vaihtoehtona suklaaunelmakakku. Kokeilunhaluinen kotileipuri voi valita tarjottavaksi pirteän Batterykakun. Kakun voi koristella uuden vuoden vuosiluvulla tai vaikkapa tähtisädetikuilla. Juhlinnassa tärkeintä on näyttävyys, joten koristeluun kannattaa todella panostaa.

Uudenvuoden naposteltavat

Pääruuan ja jälkiruuan jälkeen juhlat luonnollisesti jatkuvat, mutta ennen vuoden vaihtumista vieraille saattaa iskeä nälkä. On myös mahdollista, että juhlista toisiin kiertävät vieraat eivät ehdi syödä pääruokaa missään juhlissa. Näitä tilanteita varten juhlien isännän tai emännän on hyvä varata erilaisia naposteltavia leivonnaisia. Hyviä vaihtoehtoja uudenvuoden cocktailpaloiksi ovat syötävät ruiskupit halloumi-avokadosalaatilla, suolaiset pikkukuut tai lohella täytetyt cocktailpiirakat.

Uudenvuoden salaatti

Uudenvuoden salaatiksi sopii hyvin ruokaisa pastasalaatti tai perinteinen perunsalaatti. Uutena trendinä on noussut esiin Salat Olivier, venäläinen uudenvuoden salaatti. Piristystä perinteiseen saat myös tarjoamalla eksoottisempaa vaihtoehtoa, kuten thaimaalaisvaikutteista pastasalaattia. Käyttämällä pastasalaatissasi makupastaa, kuten esimerkiksi persimonisalaatissa käytettyä pippuripastaa, saat lisättyä annokseen uudenlaista makua.

Uudenvuoden brunssi

Uudenvuoden brunssilla voi tarjoilla edelliseltä illalta jääneitä herkkuja tai valmistaa helposti valmistettavaa tarjottavaa, kuten juustopiiraita tai oikeista pizzajauhoista leivottua pizzaa. Uudenvuoden lounas voi koostua jo edellisenä päivänä valmistetuista ruuista, kuten paahtopaistista tai savulohesta. Lisukkeeksi käy esimerkiksi ohrapaistos tai jyväpastalla täytetyt paprikat. Kiireen välttämiseksi kannattaa suosia ruokia, joiden valmistus ei vaadi liikaa vaivaa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä