Halloween on synkkien naamiaisasujen juhla

Halloween on viime vuosien aikana vakiintunut myös suomalaisten syysjuhlaksi. Lokakuun-marraskuun vaihteessa järjestetään naamiaisjuhlat, joissa vieraat pukeutuvat pelottaviin asuihin ja tarjoilupöytä notkuu hurjia herkkuja. 

Kelttiläisissä kulttuureissa uskottiin, että juuri pyhäinpäivänä raja elävien ja kuolleiden maailman välillä katoaa ja henget saapuvat houkuttelemaan ihmisiä tuonpuoleiseen. Nykyään halloween on ennen kaikkea yhteisen hauskanpidon ja naamiaisasujen juhla, johon osallistuvat sekä aikuiset että lapset. Halloweenin tarjoilupöytään katetaan asiaankuuluvia hirvitysherkkuja ja kammottavia koristeita luomaan tunnelmaa.

 

halloween.jpg

Makeat ja suolaiset reseptit Halloween-juhliin

Halloween-pöydän tarjoilut ovat yleensä makeita. Yhdysvalloissa kauhuasuihin pukeutuneiden lasten juonilta voi säästyä lahjomalla kolkuttelijoita makeisilla. Halloween-juhlia voi elävöittää varaamalla mukaan korillisen makeita nameja, jota vieraat voivat ”Karkki tai kepponen!” -huudon saattelemana tyhjentää. Ilman jääneiden täytyy keksiä illan emännille ja isännille jotakin pientä ja harmitonta jäynää. Illan menuun voit poimia esimerkiksi reseptit synkkiin kuppikakkuihin tai halloween-kakkuun.

Pelkät makeat herkut käyvät aikuisille juhlijoille yksitoikkoisiksi, joten mukaan kannattaa varata suolaista naposteltavaa. Sivuiltamme löydät reseptejä suolaisiin herkkuihin. Esimerkiksi muumionakit ovat superhelppo suolainen tarjottava halloween-pöytään. Amerikkalaista halloween-tunnelmaa saat tarjoilupöytään perinteisellä kurpitsapiirakalla.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä