Halloween on viime vuosien aikana vakiintunut myös suomalaisten syysjuhlaksi. Lokakuun lopussa tai marraskuun alussa järjestetään naamiaisjuhlat, joihin vieraat pukeutuvat pelottaviin asuihin. Halloween-juhlapöytään kannattaakin asiaankuuluvien hirvitysherkkujen lisäksi kattaa myös kammottavia koristeita tunnelmaa luomaan. Kokeile illan menussa esimerkiksi halloween-aiheisia kuppikakkuja tai täytekakkuja.

Halloweenia vietetään perinteisesti pyhäinpäivän aattona. Kelttiläisissä kulttuureissa uskottiin, että juuri tuona päivänä raja elävien ja kuolleiden maailman välillä katoaa ja henget saapuvat houkuttelemaan ihmisiä tuonpuoleiseen.

Halloween on varsin sokerikeskeinen juhla. Varsinkin Yhdysvalloissa henkien – eli kauhuasuihin pukeutuneiden lasten – juonilta voi säästyä lahjomalla kolkuttelijoita makeisilla. Halloween-juhlia voi siis elävöittää varaamalla mukaan korillisen makeita nameja, jota vieraat voivat ”Karkki tai kepponen!” –huudon saattelemana tyhjentää. Ilman jääneiden täytyy tietysti keksiä illan emännille ja isännille jotakin pientä ja harmitonta jäynää.

Pelkät makeat herkut käyvät varsinkin aikuisille juhlijoille yksitoikkoisiksi, joten mukaan kannattaa varata myös suolaista naposteltavaa. Esimerkiksi nakit kääntyvät nopeasti ja helposti sormiksi ja ketsuppi veriseksi dipiksi!

Tässä ehdotuksemme halloweenin karmaisevasta herkkupöydästä

Klikkaa kuvasta resepteihin

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä