Kortteja, lahjoja ja yhteistä aikaa – 14.2. vietettävä ystävänpäivä on ystävysten ja rakastavaisten oma juhla.

Myllyn Parhaan suussa sulavilla resepteillä taiot rakkaimmallesi maistuvimmat juhlapäivän herkut!

Ystävänpäivää voi juhlistaa niin makeilla kuin suolaisillakin herkuilla. Olemme koonneet inspiraatioksesi joukon suosikkireseptejämme. Leivonta ja ruoanlaitto ei ole koskaan ollut näin helppoa! Perinteisiä suosikkiherkkuja ovat esimerkiksi ystävänpäiväleivokset ja ystävänpäiväkakku.

Yksi vaivattomimmista ystävänpäivän herkuista ovat keksit, joita voi viedä vaikkapa tuliaisiksi töihin tai vieraisille. Helpoimmalla pääset, kun leivot keksit valmiista taikinasta. Ystävänpäivään sopivat sydänkeksit valmistuvat käden käänteessä Myllyn Parhaan pyöreästä kauramurotaikinasta. Suklaan ja vadelman ystävät ihastuvat ikihyviksi laktoosittomiin vadelmasuklaakekseihin, jotka saavat makunsa Myllyn Parhaan pyöreästä suklaataikinasta, vadelmamarmeladista ja cashew-pähkinöistä.

Modernimpi kokki innostuu trendikkäistä mansikka-whoopie-kekseistä ja vegaanikaverille voi pyöräyttää esimerkiksi iloiset popcorn-kaurakeksit. Jos etsit juhlavampia keksireseptejä, kannattaa kokeilla juhlapöydän parhaimpia täytekeksejä tai rapeita, vadelmahillolla täytettyjä leivoskeksejä.

Ystävänpäivä

Ystävänpäivän menu

Ystävänpäivä on taitavan kotikokin onnenpäivä. Ystävän voi yllättää perinteisten lahjojen sijasta esimerkiksi ihanalla, itse tehdyllä aterialla. Löydät alta vinkkejämme sekä iltaruokiin että brunsseihin.

Ystävänpäivämenuun kuuluvat itseoikeutetusti maistuvat alkuruoat. Suuhunpantaviksi sopivat esimerkiksi erilaiset pikkusuolaiset. Kauniit lohi-ciabatat valmistuvat käden käänteessä, suolaisissa pikkukuissa maistuvat jättikatkaravun pyrstöt, pesto ja viiriäisen munat. Lihan ystäville sopivat savuporosta ja parmesaanista makunsa saavat savuporo-ruispiiraset ja sushin ystävät ilahtuvat leipäsusheista.

Ystävänpäivän pääruoaksi voi tarjota vaikkapa talvisen lämpimiä laatikkoruokia: pinaatti-fetalasagne, lihaisa herkkulasagne, jauhelihatäytteiset cannellonit ja kana-ananaspaistos maistuvat meistä monille. Kiireinen kokkaaja loihtii pääruoaksi esimerkiksi pastoja tai wokkeja: thaiwokki, broileri-pestopasta ja jauheliharisotto ovat nopeita, mutta maittavia vaihtoehtoja.

Ystävänpäivää voi toki juhlia myös brunssin merkeissä. Brunssipöytään voi laittaa tarjolle vaikkapa ihania leipiä: sämpylöitä, focacciaa, juustosarvia tai juustosämpylöitä. Myös piirakat ovat hyviä brunssitarjottavia: broileripiirakka, kylmäsavulohipiirakka ja kinkkupiirakka viettelevät mauillaan.

Suolaiset muffinit, esimerkiksi kinkku-paprikamuffinit, punajuuri-aurajuustomuffinit ja kinkulla tai meetvurstilla höystetyt aamiaismuffinit ovat monille uudempia tuttavuuksia. Aamiaisen ystävä laittaa tarjolle lämmittävää puuroa: pehmeä mannapuuro, perinteinen kaurapuuro tai trendikäs, marjainen tuorepuuro sopivat brunssipöytään erinomaisesti. 

Ystävänpäivän jälkiruoka

Ystävänpäivän jälkiruoaksi sopivat erilaiset leivokset ja pikkuleivät. Ystävänpäivän ehdottomiin suosikkeihin kuuluvat ystävänpäivän pikkuleivät, joissa maistuvat muro- tai kaurataikinan lisäksi hillo ja suklaa. Mansikan ja vadelman ystäville voi tarjota mansikka-vadelma viipalepikkuleipiä ja juhlavampiin tilaisuuksiin voi pyöräyttää esimerkiksi helppoja juhlapipareita.

Ystävänpäiväleivos

Vain taivas on rajana, kun ideoit ystävän päivään sopivia leivoksia. Ystävänpäivän hempeään tunnelmaan sopivat esimerkiksi runsaskuituiset pinkit mokkapalat, suklaiset sydänleivokset, sitruunalla ja mangolla koreilevat ystävänpäiväleivokset ja kiireisen leipurin helpot ystävänpäiväleivokset. Tattarijauhoiset mokkapalat voi ystävänpäivän kunniaksi muotoilla sydämen muotoisiksi, ihanat pinkit vadelma-valkosuklaamuffinssit sopivat ystävänpäiväpöytään kuin nakutettu. Vaaleanpunaiset aleksanterin leivokset valmistuvat juhlapöytään käden käänteessä.

Ystävänpäiväkakku

Juhlava ystävänpäiväkakku kruunaa juhlapäivän. Ehdotamme tulevan ystävänpäivän tarjottavaksi erityisesti monille maistuvia juustokakkuja. Suosittu mango-juustokakku, mustikkainen amerikkalainen juustokakku, suklaapohjainen juustokakku ja suklainen suklaarusina-juustokakku ovat takuuvarmoja hittejä. 

Juustokakkujen vaihtoehdoiksi suosittelemme esimerkiksi hurmaavan makeaa pätkiskakkua, raikasta kookos-limetorttua, mehevää, kirsikkaista ystävänpäiväkakkua, suklaasydänkakkua ja syötävän suloisia kahden suklaan mikrokakkuja

Ystävänpäivän muffinsit

Kakkujen ohella myös erilaiset muffinsit ja cupcaket ovat hyviä jälkiruokatarjottavia. Valkosuklaalla kuorrutetut kuppikakut hempeilevät vaaleanpunaisella kuorrutteellaan, banaanitaikinasta valmistetut kuppikakut ovat hyvin säilyvä, runsaskuituinen herkku. Juustokakku-kuppikakut ovat täyteläisiä makeita.

Muffinssien ystäville suosittelemme esimerkiksi helppoja mustikkamuffineja, suklaamuffineja tai kiireisen leipurin helppoja muffinsseja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä