joulu

Dresdeniläinen joulustollen

Perinteinen dresdeniläinen stollen on suhteellisen litteä leipä, joka muotoillaan taittamalla taikina kolminkerroin. Leivän muoto symbolisoi kapaloitua Jeesus-lasta. Taikinaan lisätään yön yli rommissa tai vedessä liotettuja rusinoita ja makeita appelsiinin ja sitruunan kuoripaloja. Stollen maustetaan muskottipähkinällä ja haluttaessa jouluisilla mausteilla, kuten esimerkiksi kanelilla ja kardemummalla.

Lue lisää
joulupullat

Leikitelläämpä vähän pullataikinalla ja tehdään siitä jouluisan vaniljainen omenamarmeladin kera. Kun mukaan sekoitetaan vielä hieman kuivattuja hedelmänpaloja, niin herkullinen joulupulla on valmis.

Lue lisää
MP vihreä kuula kakku3

Vihreä kuula -kakussa maistuvat ihanasti vanilja ja vihreät kuulat. Vihreät kuulat ovat joulun suosittu päärynänmakuinen marmeladikarkki, joka on nimensä mukaan vihreä ja pyöreä. Vihreät kuulat nousivat viime vuonna suosioon joulutorttujen täytteenä, mutta tänä vuonna tein vihreistä kuulista kakun.

Lue lisää
Rommirusinakakku

Tämä paahdetulla saksanpähkinällä, limen kuoriraastella ja kanelilla maustettu juhlava rommirusinakakku on helppo valmistaa ja täynnä joulun tummia ja täyteläisiä makuja. Kakku viimeistellään hunajaisella suklaakuorrutuksella ja koristellaan jouluisesti.

Lue lisää

Arkihuolesi kaikki heitä – nyt rauhoitutaan nauttimaan joulusta hyvän ruoan merkeissä!

Jaa inspiraatiosi somessa
Jaa inspiraatiosi Facebookissa
Jaa inspiraatiosi Twitterissä
Jaa inspiraatiosi WhatsAppissa

Pages