Jos Kaura-härkäpapuhiutaleista tehtyä puuroa jää yli, hyödynnä se herkullisesti kuohkeisiin sämpylöihin!

Ainekset 15-20 kpl annosta

Ohje

  1. Käytä tähteeksi jäänyttä puuroa. Kaada lämpimän puuron joukkoon lämmitetty piimä ja liuota siihen hiiva. Seoksen on tarkoitus olla kädenlämpöistä. Sekoita suolaa ja hunajaa joukkoon. Jos puuro on maustettu suolalla, pienempi määrä riittää.

  2. Lisää jauhoja hitaasti alustaen. Jauhojen määrä riippuu puuron koostumuksesta, mutta taikina saa jäädä mahdollisimman löysäksi. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheilla.

  3. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

  4. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle leseitä.

  5. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.