Käytä tähteeksi jäänyttä puuroa. Kaada lämpimän puuron joukkoon lämmitetty piimä ja liuota siihen hiiva. Seoksen on tarkoitus olla kädenlämpöistä. Sekoita suolaa ja hunajaa joukkoon. Jos puuro on maustettu suolalla, pienempi määrä riittää.
Lisää jauhoja hitaasti alustaen. Jauhojen määrä riippuu puuron koostumuksesta, mutta taikina saa jäädä mahdollisimman löysäksi. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheilla.
Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle leseitä.
Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min sämpylöiden koosta riippuen.
Kommentteja ja keskustelua